Hová került a termőföld 2 – Kisrét, Garabonciás utca

Hová került a termőföld 2 – Kisrét, Garabonciás utca

A hová került a termőföld kérdésre megkaptuk a választ. Valahová, jó, ez még nem derült ki, de hogy legalább nem magánember lopja el, hanem a város tudtával történt a földmozgatás, arra kaptunk választ.

A kérdések a következők.

1. Hol hasznosítja, vagy értékesíti az elvitt termőföldet a város?

2. Az otthagyott sit-ttömbökkel mi lesz? (Nyilván így nem maradhat.)

3. Mivel a kelleténél jóval nagyobb területet bolygattak meg, nem csak a dombokat vitték el, hanem szétterítették a maradékot, ezért számíthatunk-e arra, hogy betervezik a következő 3-4 évben a parlagfű miatt a legalább háromszori kaszálást?

A válaszokat várjuk, addig is néhány komment a képekhez.

ultetett

Ezt a fát mi ültettük, közterület javítás célból. A buldózer nagyon helyesen békén is hagyta, kikerülte. Talán ezért sem mondható az, amit egyszer a polgármester mondott amikor az óvoda területén akartunk fásítani, hogy ő sem jön a mi kertünkbe, mi se menjünk az övébe. Mind az óvoda a szülőké és nem csak a polgármesteré meg a képviselőké, mind ez a terület a miénk. Ide járunk kutyát sétáltatni.

ultetettsitt

Azért a sittet széttólni talán nem kellett volna.

Annyira látszik, hogy nem parkban gondolkodnak, vagy liget létrehozásán, pedig a lakosság erre a területre is alighanem valami gondozott zöld területet szeretne, amivel kicsit azért másként bánna a hivatal, ha a képviselői is azt szeretnék, amit mi.