Megint hírt kapott az ország a veresi gimnáziumról

Arról, hogy épül-készül. Ez jó hír. A rossz az, hogy aki mondja hiteltelen. A tizenkét év és az alatti gyermekek szülei most megnyugodnak, mert azt gondolják, hogy mire oda jutnak, nekik már meglesz ez a lehetőség. Akik nem érintettek, azokat a honfiói büszkeség tölti el. Ez már két csoport, aki Pásztor Bélára fog szavazni. Vannak aztán még azok is, akik mindig rá szavaznak bármekkora gazemberséggel is szembesülnek, mert szeretik a stílusát, vagy mert kiszolgáltatottak neki. Végezetül vannak a tájékozatlanok, akik nem olvasnak ilyen írásokat mint ez, de azért jó állampolgárokként elmennek és rászavaznak.

Ilyesmiről hírt adni időnként tehát kiváló stratégia, ráadásul aki erről hírt ad, maga a polgármester el is hiszi amit mond. Mert valóban vágyik rá, hogy legyen, majd valamikor, mikor az idő megérett rá.

Hogy lesz középiskola – csak mondom, bár szinte hihetetlen – mióta e sorokat írója itt él, azaz 2000 óta téma. S lehet már korábban is meg-meg említette. Hány generáció is lett bepalizva? – Elvileg nekik mind dühöseknek kéne lenniük, de még ez sem igaz.

A napokban hívtam egy gázszerelőt, aki azt ígérte jön még aznap este. Fantasztikus – gondoltam – másoknak egy hónapra előre nincs idejük, és úgy adnak időpontot, megint mások jönnek, csak horror árat mondanak, ez meg még ma és olcsón. De nem jött, és még csak fel sem hívott, hogy nem fog jönni. Másnap telefonon újra beszéltünk. Emelte a pasas a tétet, adjam meg a címemet, és még aznap jön. Még azt is mondta, ha véletlen mégse, akkor az azért van, mert nem tudja melyik kezét harapja. Jó ember volt a pasa? – Nagyon. Elhitte amit mondott? – El. Szeretjük az ilyen szerelőket? – Szeretjük, csak helyette mást hívunk, aki el is végzi a munkát, meg jön is mikorra megbeszéljük.

Mi a polgármesterünkhöz úgy állunk, mint a fenti gázszerelőhöz. Nem igényeljük tőle a profizmust, nem igényeljük az átgondoltságot és az ígéretek betartását. A jóindulata elég nekünk. A gázszerelők között már tudunk különbséget tenni, a polgármesterek közt még nem.

Azt nekem ne mondja senki, hogy polgármesteri jelentkezőkből hiány van, mert gázszerelőkből inkább.

A probléma Pásztor Bélával még súlyosabb. Nem csak arról van szó, hogy szeretne ő gimnáziumot építeni, csak a költségvetés nem engedi. Szeretne ő fürdőt építeni, csak hát azt sem.

Kérem szépen. Fürdő építésre az első Fidesz kormány rengeteg pénzt osztott szét az országban. Csak az nem épített, aki nem akart. (Ma így vagyunk a stadionokkal.) Pásztor elszalasztotta ezt a lehetőséget, mert akkor még Veresegyházból iparvárost akart építeni, és oda minek fürdő. A fürdő csak viszi a pénzt. Második lépésben olyan korrupciós kísérletbe fogott Csiki-Begével, melynek lényege az volt, hogy vagy Csiki-Bege építi fel a fürdőt, vagy senki. Aztán harmadik lépésben szórta a pénzt a megvalósíthatósági tanulmányokra, de kapavágás egy sem esett.

A gimnázium kérdése is necces. Előbb kellett volna az Egyházzal összefogva gimnáziumot építeni, és csak azután egy koncert templomot. Tekintve, hogy van katolikus temploma a városnak, és fel is volt újítva. Előbb a kötelesség, aztán a szórakozás. Előbb az égető kérdések, aztán a luxus. Van egy luxus templomunk, minek kapcsán innen az ÉVÉ-ből üzengettünk az egyházmegyének papoknak – ki tudja persze meddig jutott el a hangunk -, hogy legyen új templom, de legyen gimnázium is.

Így tessék szíves lenni olvasni az alábbi híradást:http://index.hu/belfold/2016/09/30/gimnazium_epul_veresegyhazon/

S itt van a gimnáziumról a korábbi írásunk: https://elniveresen.hu/2017-szeptemberere-beindul-veresegyhaz-gimnaziuma/