Szénás Zsoltné

Azon lamentálok, hogy ha a választásokon Baranyai Tamás helyett indul – megtehette volna, hiszen mint megtudjuk róla vallásos -, akkor most lehet lett volna még egy önállóan befutott Fidesz-KDNP-s, merthogy személyes kapcsolatai és mozgékonysága, plusz a Fidesz felfutó vonzereje erre elég lett volna. Persze Baranyai Tamás is, mivel orvos, elég esélyes volt. Minden orvos rendkívül esélyes, ha képvisleőnek indul. Szénás Zsoltné nem sokkal verte meg Baranyait.  Vagy: ha a FIDESZ-KDNP és a Jobbik közös jelöltet indít, akkor talán legyőzik Szénás Zsoltnét, a civil SZOVÉ-t. Merthogy a civil SZOVE über társaság, legyőzhetetlenek. De ez már politika.

A képviselő azt mondja magáról, hogy nem foglalkozik politikával. Ha foglalkozna talán ő is úgy látná, ahogy mi, hogy Pásztor Béla hamarabb kitalálta az illiberális kormányzást, mint a Fidesz. S hogy ez mennyire szimpatikus valakinek, hát ízlés kérdése, mindenesetre a szeptemberi vele készült interjúban egy érdekes megjegyzést tesz. E szerint személyesen már megégette magát az adósságaival. Nyilván sokan voltunk így, de ami őt illeti – mondja – a személyes szint az más, mint a városi. A városi adósságspirál nem aggasztja. Ezzel is sokan vannak így. A képviselő-testületben alig aggaszt valakit, vagy ha igen, hát jól titkolja. Az ok feltételezhetően az, hogy a város gazdálkodásának csődjéért nem felelnek a képviselők a saját pénzükkel.

Mindent összevetve azonban a képviselőnővel alighanem jól jár a város. Ismeri a saját területét, segítőkész, jó szándékú, van is benne tenni akarás, ami pedig a tömegkommunikációs potenciálját illeti szintén érdemes volna hallgatni rá. Kíváncsi lennék ez ügyben milyen médiaetikai tudása van. Remélhetően az magasabb szintű, mint a gazdálkodással kapcsolatos közösségi aggodalmai.

S az interjú a végén még egy kedves momentumot is elárul róla, nevezetesen, ha lenne lehetősége belevágna a társastáncba. Erről egyébként egy asszociációm van. Egy pszichológus, bizonyos Eric Berne leír egy „ha te nem lennél” játszmát. Itt a feleség állandóan azt mondja a férjének, ha te nem lennél, akkor én – a példa pont ez, de más is behelyettesíthető – elmennék táncolni. Ám a valóságban épp azért választott olyan férfit – mondja Berne -, hogy ne kelljen táncolnia menni, és legyen kit hibáztatni ezért.

Bocsánat, ha nem illik a képviselőnőre a fenti elemzés. Mi azért mindettől függetlenül azt ajánljuk, ne várjon a férjére. A tánc egy kutatás szerint sokkal inkább meghosszabbítja az életet és egészségesen tart, mint a sportolás. Komplex módon mozgat meg minden izmot és boldogságérzetet okoz.