Közhasznúsági jelentés 2022

Az egyesület több pályázaton is részt vett, melyben önerőt is fel kell tüntetni, és szerencsére, 300 e Ft-ot fel tudunk. Egy pályázat elbírálása most is folyamatban van. Épp ezért rendkívül fontos, hogy legyen valamennyi pénz a számlánkon. Másfelől vendégül láttuk a Vízkoalíciót, és egy Civil Séta keretében megmutattuk milyen fejlesztési hiányosságok vannak Veresegyházon. Főként az Álomhegyi tó nehezen értelmezhető beruházását mutattuk meg, de a többi tavunk egynemű hasznosításáról is volt szó. Míg a Vízkoalíciós Pest megyei szervezetei a csövek állapotára fókuszál, nálunk inkább a szennyvíz volt az ismeretterjesztő séta lényege, s ennek sajnos még inkább aktualitását adta egy később bekövetkező havária.

Törekszik az egyesületünk, hogy hálózatos kapcsolatok részesévé váljon, mert hasonló problémákat látunk körülöttünk, és nem biztos, hogy mindent magunk tudunk megoldani.

Idén 9 adózó 115 570,- Ft 2022. adóévi szja 1%-os összegét köszönhetjük, és természetesen azoknak is hálásak vagyunk, akik az egyesület havi 1100Ft-os összegét tagként utalják. Ez az összeg nálunk nem változott 2007 óta. Ami változott, az a közhasznúvá válásunk és így az 1% átutalhatósága.

Amit fizetnünk kell, az a tárhelybérlés, az ik-media.hu és az elniveresen.hu oladalak felülete. Az ik-mediá-n található az agglomerációs zöldháló felület fejlesztése, amely informatikus-t igényelt, s reméljük, hogy lesz olyan helyzet, amikor ezt fel tudjuk használni. (A pályázatainkban mindig szerepel, mint közösségfejlesztő informatikai háttér.)