Településfejlesztés Szadán

Szadai településterv bemutatása történt a mai napon. A tervezők, az önkormányzat nincs irigylésre méltó helyzetben. Olyanok, mint majom a köszörűkövön. Részben az előző testület meggondolatlanságának következtében, és persze ott a Fenyves kérdése, amely pedig most e testület felelőssége.

A bicikliutak tervezése, a lakóövezetbe menő gyűjtő út, mely félő, elkerülő út lesz, mind-mind kényszerpálya. Ám szemben Veresegyházzal a szadai elődök hagytak pozitívumot is, ilyen az ipari park megléte. Ott tudnak bővülni, fejleszteni. Szemben Veresegyházzal, ez a testület már egy telekre csak egy házat enged építeni, ha nem így tettek volna, mondták, akkor már 10 ezer fő lenne a lakosság, így pedig 6 ezer. Veresegyház vezetése nem látja a túlnépesedés problémáját, ész nélkül értékesít területeket és sorházak építését engedélyezi.

A Fenyvesre Szada óvodát akar építeni, és az indoklás az, hogy ugyan mellette volna egy sokkal alkalmasabb terület, de nem sikerül dűlőre jutni a tulajdonossal. Ez a kérdés már minket veresieket is érint, mert voltaképp már nem települések vannak, hanem agglomeráció. A kiránduló terület, a zöldövezet, a levegő tisztasága, a vízrendszer, az úthálózat túlterheltsége nem szűnik meg a közigazgatási határnál.