Milyen lehetne ma Veresegyház?

Tegyük fel Pásztor Béla 2008-ban, mikor a legközelebb állt ahhoz, hogy ne folytassa, mert megbetegedett volna, vagy mert politikailag legyőzhető volt, vagy mert magától visszalép (ez most legyen mindegy). Milyen városban élnénk most? Mennyit lehetett volna elérni az elmúlt 10 évben?

Nem még egy katolikus templomunk lenne, hanem egy gimnáziumunk. A fürdő már épülne. A Malomtó szabad strand volna, a kerítés itt le volna bontva. A Malomtó lenne a város gyöngyszeme, ide összpontosult volna a fejlesztés, körülötte bicikliút, futó pálya, padok. Nem minden tó lenne horgásztó, a tavak eltérő funkciókat elégítenének ki. Lenne ahol kutyák is fürödhetnek. A lényeg, hogy ne zavarják egymást a sportolók, a horgászok, kutyások és biciklisták. Hiszen van itt mindenből, csak nincs okosan elosztva.

A Csonkás fölötti résztől egészen a macikig volna egy természetvédelmi sáv ligetesítve, rekreációs céllal. A város jövőképében már a turizmus lenne a cél. Volna egy-két sikeres projekt is, évente itt, Veresegyházott szerveznének meg egy világkiállítást, mely a megújuló energiáról, aktív ház technológiáról stb. szólna. A kiállítás sok embert vonzana. Nyaranként szabadtéri komolyzenei koncertek volnának. Gödöllővel több mindennel együttműködnénk. Tudományos kutatásban az egyetemmel – ld. előbb a világkiállításról mondottakat – nyáron a gödöllőiek segítségével volnának pedig itt a koncertek. az ő szervezőik besegítenének.

 

Az oktatásban lenne olyan szakképzésünk, melynek gyakornokai a GE-be járnának. A GE számára képeznénk munkaerőt.

A lakosságszám 17 ezer fő körül stagnált volna. Nem lennének dugók a városban, az azóta épült lakónegyedek változatlanul zöldterületek maradtak volna. Lehet nem lenne viszont állatkertünk, szürkemarháink, farkasaink, de persze medvéink lennének. Viszont ingyen vagy igen olcsón látogathatók lennének, mert a medvék is túristacsalogatók volnának, nem ezzel akarnánk pénzt keresni. Macipapa kiállítása itt volna, nem pedig Kőbánya-Kispesten.

A Mézesvölgyi iskola előtt sétálóutca lenne.

Nem egy agglomerációs település volnánk a sok közül, mely folyamatosan bebarnul, hanem az előnyeinkből okosan építkező.