Zsolt Péter elemez – Pásztor Béla után

A sokak által dicsőített városvezető iparvárost álmodott Veresegyházból. Számos nyilatkozatát megtaláljuk, melyben az ipar=szép ideológiát vallotta. Másutt dicsekedett azzal, hogy milyen mértékben eladósított.

Mi mást jelent ez, mint hogy nem érdekelte a jövő? A pillanatnak élés ideológiáját is megfogalmazta már, mely szerint a problémákat majd megoldják akkor, amikor az időszerűvé válik. Ő is a mostaniakat kezeli. Hogy egy jövőért felelősséget nem vállaló, a várost is elbarnítani szándékozó vezető Pásztor Béla – pontosabban nem barnítja el, ha más megoldás is adódik, lehet az hullaégető is, de más is, ha pénzt hoz, vagyis teljesen érdektelen neki mivé lesz -, egy dolog. A másik, hogy erre a jövőtlenségre egyre többen szavaztak és szavaznak.

Hovatovább bármi igaz állítást megfogalmazni Pásztor Béla rendszeréről több szempontból is kockázatos. Egyrészt, mert Pásztor Béla eszköztárában ott a bosszúállás. Ha teheti és elér a keze megbüntet, másrészt mert olyan trollhadserege van, mellyel élőben nem szívesen találkozik az ember.

Trolljai persze a kritikusainak is vannak, de képzeljük csak el, mit fog kapni a következő polgármester, milyen ellenszélben kell dolgoznia. Ebből csak az volna kivétel, ha Pásztor által javasolt ember volna az utód.

Milyen jövő vár ránk? Örökletes feudalizmus, vagy egy Pásztor Béla hibáit feltáró ellenzéki, akit viszont meg fognak fojtani egy kanál vízben?

Milyen szavazói vannak Veresegyháznak, akik ciklusról-ciklusra olyan embert juttat hatalomba, akinek filozófiája az utánam a vízözön önzése? Milyen választók azok, akik erénynek tartják, hogy valaki több mint ötven év után is ragaszkodik a hatalomhoz? 80 évesen is azt hiszi, nincs senki aki hasonlóan vagy jobban tudná csinálni, mint ő. Milyen választók azok, akik támogatnak egy olyan kényszerképzetet, mely szerint Veresegyház Pásztor Bélával kezdődik, és vele is végződik, hogy a város és a polgármester ugyanaz?

Kép forrása: https://www.csodablog.info/20-gondolatebreszto-rajz-a-modern-vilag-problemairol/