Közmeghallgatás 2016

Az ÉVE egy kérdést küldött be, mely Gábor Csabával kapcsolatos, és e tárgyban megkapjuk majd az összes közérdekű adatot, melynek segítségével valódi választ is adhatunk az olvasóinknak, bár lehet, hogy a közmeghallgatáson ezt néhány képviselő el is tudja mondani.  (Bővebben ld. itt.)

Igen érdekesen alakulhat még a középiskola kérdése, mely tőlünk teljesen független kezdeményezés. Ami a KLIK-től jövő levelet illeti utánanéztünk a jogszabályoknak és tulajdonképpen nyilvánossá lehetne tenni, tartalmilag amúgy sem több, mint egy pozitív ígéret. (Már egyszer felraktuk a honlapunkra, és újra fel fogjuk, amint maga a KLIK is elküldi hozzájárulását. Amúgy nem vagyunk szívbajosak a dokumentumok nyilvánosságra hozatalában, de csak akkor, ha védeni tudjuk a forrásunkat. Ezúttal azonban épp a forrás kérte a levételt.)

Foglalkoztunk még a tűzifa osztás kérdésével az utóbbi időben. Arról az derült ki a számunkra, hogy a polgármester magához vonta az elbírálás jogát. A jegyzővel is levelet váltottunk, és javasoltuk, hogy térjenek vissza a régi rendszerhez. Mint megtudtuk, ez a képviselők hatásköre. Hát nosza, mentesítsék a polgármestert az alól a feladat alól, hogy kérvényeket kelljen böngésznie, melyet úgyis csak az alapján bírálhat el, ahogy azt a saját rendelet meghatározza. Ezt nem kérdezzük meg, bár a GE által városnak ajándékba adott csomagolóanyag felhasználhatóságának nyilatkozatai csak nem akarnak elő kerülni a GE részéről. Ha nincs ilyen mi garantálja, hogy az így tüzelésre továbbadott faanyag égethető? – Ezt a kérdést feltettük a GAMESZ-ban, ott megnyugtató válaszokat kaptunk (bár semmilyen eszközünk nincs a válaszok ellenőrzésére). A dolog akkor is csak akkor válna törvényessé, ha a GE is tenne nyilatkozatot.

Sokat foglalkozunk a templomépítés költségeivel. E tekintetben biztos fognak hallani meglepő dolgokat azok, akik itt a közmeghallgatáson találkoznak először a problémával.

Korábbi évek közmeghallgatásait (sajnos a többszöri honlapvándorlásunk miatt néhány év elveszett) a legfelső fekete sáv jobb szélén találhatják.