Közmeghallgatáson a középiskoláról és a templomról

A 24.hu cikke teljesen tárgyilagos, épül egy templom, ennyi és ennyi az ára, így és így fejlődik a város. Van aki inkább középiskolát szeretett volna látni ebből a pénzből, de a dinamika ami itt van lenyűgöző, párját ritkítja – így a portál.

A hozzá fűzött kommentek azonban már nem tárgyilagosak, hanem annak rendje és módja szerint értékelők, még pedig emígy: ha részben szoci a hozzászóló akkor = Pásztor szimpátia, ha poltitikai kívülállását hangoztató  = Pásztor szimpátia, ha keresztény = Pásztor szimpátia, ha katolikus ellenes = Pásztor kritikus.

Ezek mindegyike elég tájékozatlan. Hamarosan jön a közmeghallgatás, és akik szóvá teszik majd a középiskola hiányt, egyrészt megkapják majd Pásztor Bélától, hogy lesz az is, csak ki kell várni, meg hogy tessenek támogatást szerezni az iskolára nem szövegelni, mert lám a katolikus templom építésre milyen példás az összefogással épült.

És itt derül majd ki, hogy van-e felkészült ember a szót emelők közt, mert hogy a katolikus templomra semmilyen összefogás nem történt, a város állja jószerivel egyedül az egészet. És ekkor mondhatják a katolikusok, hogy ők másfelől sokan szülők is, tehát senki ne akarja szembeállítani a katolikusokat a középiskolaépítést akarókkal, még Pásztor Béla se akarjon így az ő kedvükben járni.

Sőt, hogy megmutassák a katolikusok mennyire hálásak a város áldozatos adakozásáért, és templomuk elkészültéért, most ők kezdenek el egy külön számlára a középiskolára gyűjtést szervezni. Mindennek élére pedig Zsolt atya áll, aki ott van a közmeghallgatáson, hogy bejelenthesse ezt, és háláját fejezhesse ki a veresi lakosoknak, vallásosoknak és nem vallásosoknak egyaránt.

Mert tudni kell ajándékot elfogadni, de tudni kell meg is hálálni.

Ld. a cikket itt: http://24.hu/belfold/2016/03/13/igy-nez-ki-ket-honappal-az-atadas-elott-veresegyhaz-egymilliardos-temploma/