Nemzeti parkjaink menekültek meg

Az AB döntésével kapcsolatban még nem hallottunk olyan civil szervezetről, amelyik azt kifogásolta volna. Mindenki örül, hogy a nemzeti parkok autonóm igazgatása megmarad. Ld. a híreket itt.

Mi Veresegyház zöld értékeit védjük, a helyi politikával szemben. Veresegyház fölött nincs egy AB, ami odafigyelne a fákra, a mezőkre, a földre – jóllehet vannak felügyelőszervek, amiket azonban kijátszanak, máskor meg még engedélyt is kap Pásztor Béla a pusztításra.

Hasonlítsuk össze a MOL által megbolygatott földterületet Pásztor Béláéval. A fenti fénykép a MOL által felújított csővezetéket mutatja, az alsó Pásztor Béla környezetrombolását.

A MOL művelete felett most pipacsmező az egész. A Csonkás feletti Kisrétről Pásztor Béla engedély nélkül hordta el a termőföldet, majd utólag sikerült iparterületté nyilvánítani, miután lepusztította. A környezetvédelmi hatóságnak rekultivációt hazudott, de valójában nem hordta vissza a termőföldet.

7 év telt el, de a növényzet elég szerény ezen a viszonylag nagy területen. Pontosan lehet látni a határt, meddig történt a pusztítás. A humusz újratermelődése kb. 100 év. (Pár évvel ezelőtti műholdképet raktuk ide illusztrációként, most már valamivel jobb a helyzet, műholdról talán már nem szembetűnő, de közel menve látszik, hogy itt bizony nincs még talaj.)

Nem különös, hogy megválasztott politikusaink, akik elvileg a mi érdekünkben tevékenykednek, valójában a normális emberek számára felháborító dolgot cselekednek? Egyáltalán hisznek Önök a szemüknek, vagy inkább Pásztor Béla szavainak hisznek.

Most van egy jó példánk. Az AB nem hitte el a kormánynak, hogy az emberek érdekében hozná az új szabályokat, pedig a kormányt is mi választottuk.

images_kepek_2009_kisret_eredeti