Veresegyház nem lesz járásközpont

 

Kattints a képre!

A kormány Gödöllőt jelölte ki, ami nem meglepő, ha a két település közül kell választani. Felmerülhet még bennünk, hogy miért ne lehetne Gödöllő is és Veresegyház is. Voltaképp ezért lobbizik a polgármester is. ld. itt. Biztos forrásból ismerjük azonban miért áll ennek ellen a kormányzat. Jelen pillanatban úgy gondolkodnak, hogy a településeknek megengedik, ha nem az egyik, hanem a másik járásközponthoz akarnak tartozni, de nem engedik meg a kijelölt központok megváltoztatását, mert ez egy lavinát indíthat el. A további aprózódással is ez a helyzet. Alapjábavéve tehát nem Veresegyházzal van bajuk, hanem a precedens teremtéstől félnek.

Nem tudjuk hogy lehetne ezt a gondunkat kezelni, céljainkat elérni. Nem tragédia ugyanakkor, ha nem válunk önálló járássá, mert kormányablakunk nekünk is lesz. Az ÉVE kezdettől fogja mondja, hogy a városvezetésünk valójában nem térségi együttműködésben, egymás funkciójának kiegészítésében, hanem rivalizációban gondolkodik. Mindent maga akar megvalósítani, mindenben az első akar lenni, erőn fölül nyújtózkodik.

Egy Veresegyház határain túl nem látó polgár az ilyen vezetésnek akár örülhet is, de azok a lakosok, akik a térséget már egészében szemlélik, bizony nem igen értik milyen haszon is származik mindebből.

Mi persze örülnénk, ha a Kistérségi Központ adminisztrációs központtá is válhatna, ha nem ez történik, kicsit újra kell gombolni a kabátot.

A járás térképet ld. itt.