Hálapénzt kértek a szülésért – bíróság előtt

 

Tizenegy szakorvost, két szülésznőt vádolnak. Ld. itt. Tudjuk, gyakorlatilag az egész nőgyógyász szakmát letartóztathatnák. Szociológusok azt mondják, hogy a hálapénz a következőképp felszámolható: drasztikus fizetésemelés, és akit ezek után is rajtakapnak, dutyiba vele.

A törvényhozás megfogadta a szociológusok tanácsát, de valahogy az egyik felét elfelejtette. Így van ez most az egész országban, szinte minden szférában. Vége a lazsálásnak, rend lesz, és/vagy nem lehet több munkahelyed, de… és most jön a de, csökkennek a munkavállalói jogosítványaid, könnyebb kirúgni, nem változik a fizetésed, és elvonják a plusz juttatásokat.

A magyar társadalom csak les, ahogy leszalámizzák, még jogosnak is tartja amikor a másikkal csinálják (filozófusoktól a nőgyógyászokig), csak aztán valahogy őt is utolérik. Mert mi is a helyzet a nőgyógyászokkal? Tisztelet a kivételnek, de valóban egy pénzéhes társaság, és aki csak találkozott velük egyszerű állampolgárként és kuncsaftként egyáltalán nem sajnálja a 13 bíróság elé kerülőt, sőt, azt mondják végre, már sokkal előbb meg kellett volna ezt lépni.

Valójában azonban amit a bűnbakokkal most csinálnak ez így, ebben a formában, sehogy sem korrekt.