Bebukovárirozália

 

Szandra köcsönfelvételénél jelen voltunk lélekben, mert maximálisan emlékeztetett minket Veresegyház polgármesterének körültekintési hiányához és képviselőtestülete – tisztelet a kivételnek! -intelligenciájához. (Ezúton kérünk elnézést Szandrától, amiért városunk képviselőihez hasonlítottuk.) Szandra már morog. Most arra épít – mi másra? – hogy nem kell komolyan vennie a banki dörgedelmeket. De azért már sík ideg. Ld. itt. 🙂

Két dolgot tegyünk hozzá:

1. Igaz,hogy Szandra és a polgármesterek tucatjainak infantilizmusa hasonló, és vicces a maga nemében, de miért is kéne nekik ennél okosabbaknak lenniük? Nem épp a bank emberei javasolták a hitelfelvételt az ismert adósságterheket látva, és a pénzügyi mozgások tanult szakembereként? Az önkormányzatok esetén pedig nem épp a könyvvizsgáló volna a szakember? Vagy a PSZAF? Vagy legalább a jegyző? Miért pont Szandra fizessen? S tényleg, miért állítjuk mi, hogy a polgármesternek is kéne magánvagyonával legalább néhány százalékos kockázatot vállalnia különösképp a képviselők elől eltitkolt döntéseiért? Hát szakember ő szemben a banki kölcsönt adókkal?

2. Nemzetközi szinten – most épp az Eu perifériáján – söpör végig egy olyan eladosodás, melyhez képet Szandra karácsonyi bevásárlása és hite a reklámokban a könnyű törlesztésről még maga a átgondolt költségvetési fegyelem.