Napi három

Három korrupció-gyanús jogi esetre utalunk a napi hírekből, mely a veresegyháziak számára is épp úgy feladatot ad, mint bárki másnak az országban.

1.

Hunvald Györgyöt most épp azzal vádolják, hogy fizetésként 3 millió Ft-ot adott egy alkalmazottnak érdemi munkavégzés nélkül. Ki hallott már olyat – tehetjük fel álnaívan a kérdést -, hogy képviselőket egy polgármester a képviselők barátnőinek juttatott pénzekkel, vállalkozási lehetőségekkel vásárolt meg? Erről talán hallottunk már, de arról, hogy emiatt börtönbe kerüljön valaki…

2.

Bábolna polgármesterét meg azzal vádolják, hogy magánkölcsönt kapott (20 millió) egy olyan cégtől, ami a legkevesebb pénzt ígért egy területért, és érdekes módon ő nyerte el.

3.

A Sláger rádió bár igaza van, de mit sem ér vele. A bírósági ítélet szerint minden marad úgy, ahogy kialakult.

 

Mi a három esetben a hasonlóság? – Hogy mindháromban lehet jogi keretek közt maradtak. Mert mindháromban lehetett – elvileg – egy testületi döntés, ahol választott képviselők megszavaztak valamit. Kifizetéseket, területet, frekvenciát. S az hol van megtiltva, hogy ne vehessen valaki fel 20 milkót? Vagy cserébe a politikai lobbizásért hatalomban tartsák? Hogy közben kiüresedik a demokrácia, s ezért pusztulásba rohan, netán lehetőséget ad a szélsőséges, nem demokratikus szerveződések felfutására, arra már sajnos az érintettek nem gondolnak.

Ha esetleg a fenti három példa közül némelyikben Ön felismerni véli Veresegyház vagy bármely más város napi gyakorlatát, ne tárja szét a kezét, mindenkinek világosan kell látnia, hogy korrupció a közvagyon saját célra történő bármilyen jellegű felhasználása, legyen az mégoly testületileg legitimált is. S föl kell lépni ezek ellen, ha jót akarunk magunknak. Kommentet ld. ZsoltBlog.