Allergia gyógyítása

A Voll módszer és a hipnózis, csak két különböző eljárás, mellyel az izületi gyulladástól kezdve a fejfájáson keresztül az allergiáig sok minden gyógyítható. Közös bennük, hogy a betegséget nem kívül, hanem az emberen belül keresik, elvégre az allergia is belső, nem szükséges reakció.

A szervezetünk immunrendszeri problémáinak oka pedig a stressz. Sokat halljuk a szót, de keveset tudunk róla. Képzeljenek el pl. egy dús vegetációjú, vagy emberek által ellátott szigetet, ahol túlszaporodnak a szarvasok. Mi is történik velük? A stressz miatt, amit a magány lehetetlensége okoz, kipusztulnak, hiába van korlátlan mennyiségű táplálék. (A példa nem kitalált!) Stressz hatására tehát a szervezet önpusztításba kezd. Aki ezt kezelni tudja azoktól a problémáktól is megszabadíthat minket, amelyeknél külső megoldásokat várunk.

Persze a parlagfű kiirtása ettől még fontos, ahogy a tüdőgyulladásban szenvedőt sem tarthatjuk a huzatban, csak mert a tüdőgyulladás benne van a szervezetében. Már Veresegyházon is találhat olyan helyet, ahol gyógyíthatja magát az allergiás. Helyi megfigyeléseink, közösségi ténykedésünk szerint maguk az allergiások passzívak. Sem a parlagfűirtás szorgalmazásában, sem pedig öngyógyításukban sokan nem tesznek mást, csak várnak a sültgalambra. Valaki majd megoldja a kaszálást, egy gyógyszer bevétele majd megoldja a panaszokat.