Közpénzeket lopó politikusok

Szombathy Pál írása jön be, ha az azóta leállt  zona.hu-ra kattintunk. Sok újat ugyan nem tárt fel ez az írás, azt is igazán hosszú lére eresztve, érdeme mégsem csekély. Leírja amiről csak beszélni szoktunk, azt, hogy a közvagyont miként juttatják olcsóbban magán kézbe az önkormányzatoknál (privatizáció), és a különbözet egy része hogyan kerül a leleplezés csekély veszélyével a képviselők zsebébe.

Veresegyházt az ÉVE a leírtaknál jobbnak tartja. Nem válnak miliomosokká itt politikusok néhány év alatt. Mégis szeretnénk a lakoságot figyelmeztetni arra, hogy a mostani vezetés után valószínűsíthető, hogy olyasmi jön, ami Szombathy cikke leír: képviselői általános mutyi.

Az uram-bátyám világ ugyanis itt is működik, ami a demokratikus világ ellentéte, és csak egy hajszál választja el a korrupciós anarchiától. Polgármesterünk nincs tisztában azzal, hogy cinikus kiábrándultságot teremt maga körül, amiképp azzal sincs, hogy gazdasági csőd felé viszi a várost pénzügypolitikájával.

Többé-kevésbé ismerve már az itteni politikai játszmákat – melyekről eddig is hírt adtunk, és a jövőben is szándékozunk hírt adni -, nagyra értékeljük politikai hovatartozásuktól függetlenül azokat a képviselői és jegyzői megnyilvánulásokat, amelyek igyekeznek a demokratikus működés felé terelni. A megalkuvások, legyenek azok bármily jó szándékúak egy olyan jövő eljövetelét siettetik, ahol az önkormányzati dolgozók már kizárólag saját zsebre dolgoznak majd, ahogy arról az ajánlott írás is szól.