Elhasznált étolaj leadhatósága

Greiner Márta javaslata: A háztartási főzőolaj leadási lehetősége valamikor a Hulladék Udvarban volt, de megszűnt. Kérem a jegyző urat, hogy a Veresegyház honlapján szerepeljen, hogy a háztartási elhasznált olaj hol adható le a jövőben. (200 perc)

Kommentár: Az ÉVE is javasolta, hogy a város honlapján legyen állandó rovat a lomtalanításról. A közmeghallgatás egyik legfontosabb, és legtöbbet tárgyalt témája a lakosok által előállított szennyeződés város általi kezelése, s ennek anyagi vonatkozásai voltak. Ehhez tartozik Greiner Márta észrevétele is. A közmeghallgatásnak akkor van értelme, ha a vezetés beépíti tevékenységébe a mindenki által fontosnak tartott témákat. Önök mit gondolnak, van a város honlapján a témakört együttesen összefoglaló link?

Az elhasznált étolaj témájára visszatérve. A javaslat az, hogy rakjuk a szemetes kuka mellé, és külön helyre szállítják. Ám a szemetesek behajítják a többi szemét mellé.

Az már nem a város sara, hogy az elhasznált ételolajjal a dízel autók is simán elmennek, és ki tudja még hány felhasználási lehetőség volna – elméletileg. Ld. erről pl. a Total Carban olvasható írásokat pl. itt.