Tatár Sándor panasza – testületi máj. 19.

Utolsó napirendi pontban Szekszárdiné Bányai Katalin az Ügyrendi és Jogi Bizottság elnöke beszámolt Tatár Sándor képviselő panaszával kapcsolatos vizsgálatukról. A panasz tárgya az, hogy az elmúlt évben 7 esetben kért közérdekű információt, illetve környezetkárosítással kapcsolatban intézkedést a jegyzőtől, de nem kapott semmit sem. A bizottság a panaszt jogosnak ítélte és testületi határozattal megerősített szóbeli figyelmeztetést javasolt a jegyző részére.

Ugyanis minden állampolgárnak joga közérdekű információt kérnie, amit a legrövidebb idő alatt, de maximum 15 napon belül meg kell kapnia, és annak megtagadását 8 napon belül írásban indokolni kell. Avtv. 20.§ (1)

Mindennek ellenére a polgármester a jegyző védelmére kelt, és a testület nem szavazta meg a figyelmeztetést. Úgy látszik ebben az esetben Veresegyházon nem számít a törvény, és ebben megerősítették Tahon Róbert jegyzőt.

A vitában olyanok hangzottak el, mint pl. azt mondja a polgármester, hogy – Sándor, nem beadványokat kell írogatni, hanem dolgozni, – (ez gyakran alkalmazott dezinformációs technika, amivel azt közli, hogy nem dolgozik), mire Tatár Sándor – De ahhoz, hogy dolgozni tudjon a Környezetvédelmi Bizottságom, ahhoz épp ezekre a közérdekű információkra van szükség”.

Végül Tatár Sándor meghívta a képviselőket május 22-ére az általa menedzselt – az EMLA és a Tavirózsa által szervezett immár második – Zöldgyűrű Konferenciára. Erre Pásztor Béla úgy reagált, hogy Többre értékeli a tettet, mint a konferenciát. Ezt tudjuk. Sitt lerakásban, környezetkárosításban valóban sokat tett már a polgármester. A mi egyesületünktől megtagadta a parlagfű irtást, továbbá az óvodában a faültetést.

 

Pásztor Bélának ezekre a kommunikációs technikáira maximum az a Pártfőiskola lehetne büszke, ahol tanult. Ma már másképp kell beszélnie még annak is, aki hatalmi praktikákat gyakorol. Veresegyház azért érdekes az elemző számára, mert igazi időutazás.

 

Szerencsére van más hír is: Pásztor Béla elmondta, hogy a Csonkás fürdő területének egy részére jelentkezett befektető kb. 8 hektár megvásárlására, egy 5 csillagos termálszálló fejlesztésére, ami kb. 600 millió nettó bevételt jelentene. Ez azért is jó hír, mert ezzel talán a költségvetési terv ingatlaneladásból származó bevételi előírását sikerül majd teljesíteni, és így megúszni az idei csődöt.