Veszélyben a Hild-díj?

Hild János-díj a településfejlesztésért adományozott díj, melyben Pásztor Béla 1996-ban részesült. (Tehát neki, és nem a városnak vagy a főépítésznek adták.)

Természetesen a Hild-díjat nem veszik el, csak vicceltünk, azt már visszavenni nem fogják, legfeljebb szégyellni, hogy odaadták.

Ami mégis a kérdést jogossá és aktuálissá teszi: a 29-ei rendkívüli testületi ülésen a Kisrét utcától akarják kis parcellákban iparterületeket értékesíteni. Miért forog ettől sírjában Hild József? – Mert a várostervezés során ügyelni kell arra, hogy ne zárják el a lehetőségeket a fejlődéstől. A Kisrét utcától kezdődő ipari sávval megtörténne a lezárás, a kis parcellák pedig a terület teljes elértéktelenedését vonja maga után.

Számtalan ötletünk volt miket is lehetne a Csonkás feletti területtel kezdeni (Ld. kitaláljuk), de akár még a szürke marhák is jól éreznék magukat, ha előbb a területet rekultiválnák, aztán persze folyamatosan locsolnák a friss füvet, mert a marhák sajnos igényesek. Apropó, hol vannak a szürke marhák? – Megvettük őket, aztán hagytuk ahol voltak?

Kedves képviselők, az ipar telepedhetne messze a vasút mellé, ahová a marhákat gondolják, a marhák pedig jöhetnének ide, ez esetben a fejlődés sincs lezárva a település szélén. Ha már nem tud a polgármester okosat kitalálni a terület értékesítésére, legalább ne ártson.