Rendkívülin röhög a város

Engedtessék meg egy kis irónia ápr.28-29-re: már „megijedtünk”, hogy normalizálódott a helyzet a legutóbbi rendes testületi után, de nem. 4 vagy 5 rendkívüli ülésre jut egy rendes. Most is, 28-ra, és 29-re, ráadásul két egymást követő napra hívtak össze rendkívüli testületi ülést.

Lehetséges ok: nyilván nem örül annak a vezetés, ha felkészülnek a képviselők, sőt az sem céljuk, hogy eljöjjenek. Ugyan mitől rendkívüliek azok a dolgok, amik amúgy jó előre láthatók, mint amik a mostani pontok is. (Vannak jelek amiből úgy tűnik, hogy a rendkívüli játszmából a testületnek kezd elege lenni.)

Az egyik rendkívüli pont, hogy a Pénzügyi Bizottságot jogilag rendbehozzák, és választanak egy képviselőt még a bizottságba. Ezt a problémát már elég régen felvetettük, éppenséggel eddig nem volt rendkívül fontos. Amúgy nem irigyeljük aki most ezt a pozíciót bevállalja, az előző emberek még se véletlenül mondtak le. (Az új tag majd egy napot kap a jegyzőtől, hogy tájékozódjon a költségvetésmódosításáról, aztán másnap már szavazhat, és jogi felelősséget vállalhat. Mi az ő helyében azzal kezdenénk, hogy akkor rendben, de ne 29-kén legyen a következő rendkívüli, hanem 8 nap múlva találkozzunk.)

A másik rendkívüli pont, hogy pályázati pénzt lehet költeni majd, ki tudja mikor, mert elfogadták a VÁROSKÖZPONT REHABILITÁCIÓ II tervet. Ennek keretében pl. szépülhet a Gyógyszertár előtti terület.

Azért az felmerül bennünk, hogy amit igazán szeretünk Veresegyházban, és szeretnénk rendezettebbnek látni, az a tavak és környéke. Mert persze sétálgatni jó a Gyógyszertár környékén is, de gyógyszertárja Pestnek is van, de valahogy ott is inkább a Feneketlen tavat választja az ember, ha már sétálni akar. A válasz az, hogy mindig arra lehet pályázni, amire kiírás van, és most ez a városközpont. No, de több mint 20 éve nem fejlődik a tó környéke, azért ezt se felejtsük el.