TESCO – levél Szadának

Levelet írtunk a szadai polgármesternek, és írásban is megfogalmaztuk azt, amit az ÉVE elnöke vasárnap a Tavirózsarádióban is elmondott.

http://radio.sztaki.hu/node/getFile.php/expressz_marc_22_tesco2_192kbps_2chn_44100Hz.mp3?audio=1&id=011pr2165&filename=expressz_marc_22_tesco2_192kbps_2chn_44100Hz.mp3

Tisztelt Vécsey László Polgármester Úr!

 

 

A TESCO ügyben azzal a kéréssel fordulunk Önhöz, és a szadai városvezetéshez, hogy ne feledkezzenek meg a szennyvíz befogadásának problémájáról, illetve arról, hogy a TESCO építkezésének feltétele a szennyvíztisztító elkészülte. Az áruházlánc letelepedését egyesületünk nem kívánja megakadályozni. Ön is azt nyilatkozta, hogy erre nem képes, ezért is említjük, hogy pusztán az áruházlánc tájékoztatása a helyi vízügyekről elegendő lehet.

 

 

Ha ezek megoldódnak azonban, akkor is azt javasoljuk, hogy tárgyalások során tisztázzák az áruházlánccal, hogy milyen szolgáltatásokra van igazán szüksége a térségnek. (Mert paradox módon épp áruházra nincs szükség.), ezeket gyűjtsék össze, és szerződésben állapodjanak meg. Ilyen cél a területre hulló csapadék tavakba vezetése – amennyiben ez megoldható -, az, hogy erdőtelepítés is legyen, s ha már a TESCO kiszívja a városközpontokból a lakosokat, saját területén szabadidő szolgáltatásoknak is adjon teret. Mi csak játszótérre gondoltunk, de felvetődhet más is.

 

 

Végezetül a TESCO a szelektív hulladékgyűjtés élharcosává is válhat, kihelyezhet gyűjtőket. Mndezekről azonban nem elegendők a szóbeli megállapodások, és ígéretek, hiszen egy multinacionális cég nem olyan, mint egy magánkereskedő, ott a menedzserek könnyen jönnek-mennek, és csak az írás számít.

 

 

További jó munkát kíván Önnek és a képviselőtestületnek:

 

 

Az Élni Veresegyházon Egyesület.

 

 

2009. március 23.

Korábbi levelünk a Környezetvédelmi Felügyeletnek ld:

http://elniveresegyhazon.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=534:tesco&catid=41:dokumentacio_eve&Itemid=66