TESCO – Vécsey László válasza

Összefoglalva Szada polgármesterével folytatott levelezésünk tartalmát, a következőkről számolhatunk be:

A vízügyi hatóság a tisztítómű bővítés-korszerűsítésének befejezéséig, reményeik szerint max. 2 évre többlet kontingenst engedélyez a három településnek, az egyeztetések ez ügyben már folyamatban vannak. Szada ennek terhére biztosítani tudja majd a szükséges szennyvíz kontingenst. De Szada polgármestere úgy is gondolja, hogy erre nem is kerül sor, mert „mire a Tesco minden akadályt vesz, addigra készen is lehet a megújított tisztítómű.”

A szabályozási tervek tartalmazzák már az ötleteinket, így jobbára nyitott kapukat döngettünk, pl. a csapadék tavakba vezetését, az erdőtelepítést. A játszótérre és a más szabadidőt Tesco által is megépíthető ötleteket továbbra is várják tőlünk. (Ajánljuk a kitaláljuk rovatunkból: http://elniveresegyhazon.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=430:bob-gyepsi-es-egyebek-visegrad&catid=56:kategoria-kitalaljuk&Itemid=87 )

A Tesco szelektíves lerakójával szemben Vécsey László polgármester úr azt a kifogást fogalmazta meg, hogy a kihelyezett gyűjtők rendszere náluk eddig nem vált be, a házhoz menés működik inkább. (Nem baj, ettől még szerintünk a Tesco felé lehet ilyen elvárásokat megfogalmazni.).

A Tescoval történő „szerződés legyen mindenről aggodalmaink”-ra szintén megnyugtató és egyetértő választ kaptunk.