Csonkás fölötti sitt

Mi az Önkormányzat álláspontja arra az esetre, ha a Környezetvédelmi Hatóság a várost kívánja megbüntetni a környezetszennyezés miatt? (2 óra 37 perc)

Válasz (P.B.): Örültem volna, ha a környezetvédelemmel foglalkozók ebben sokkal több segítséget adnak. Egyelőre nem büntették meg a várost.

Kommentár: A válasz felháborító, mondhatni arcátlan. A Csonkás feletti sittdombok a polgármester személyes kérésére kerültek lerakásra. (Ahogy a humusz elvitelre se tudjuk ki ad engedélyt.) Nem világos miben segíthetnénk még jobban, igaz, emiatt nem jelentettük fel Pásztor Bélát. Figyelmeztetni figyelmeztetük eleget. Talán a feljelentést hiányolja, mint segítséget?

A hatóságoknál az a kérésünk van, hogy ne a várost büntessék, mert a képviselők nem engedélyezték a környezetszennyezést. Ugyanakkor a felelősség immár a képviselőké is. Ha nem vizsgáltatják ki ki volt a megrendelő, nem indítanak el hatósági ügyet, akkor a végén kiszabott büntetést valóban a város kell megfizesse, s ezzel már a képviselők fedezik a polgármester környezetkárosításából származó büntetését, mindezt elosztják a város lakosaira. S azt is felvetjük állandóan, hogy a területet rehabilitálják.

A Föld Napja alkalmából kis izelítőt is vittünk a Polgármesteri Hivatal elé a BD elvonulása óta itthagyott sittből. Mi takarítottunk, kértük, hogy az önkormányzat is ezt tegye. Volt erről egy képriportunk is.