Balesetveszély egy iskolánál

A Fabriczius iskola hátsó bejáratánál állítólag olyan balesetveszélyes helyzet alakult ki az ott parkolni próbáló, gyerekek között tolatgató autók miatt, hogy a veszély elkerülése érdekében intézkedések volnának szükségesek. E problémáról szól az alábbi írás.

Öt évvel ezelőtt költöztünk Veresegyházra, lányom akkor kezdte az első osztályt az új iskolában. Gyermekünket a Pacsirta utca felől nyitott földúton, a hátsó bejárathoz hordtuk, mert ott nincs átmenő forgalom.Jó ötletnek találtuk ennek a hátsó útnak a létrehozását, de mivel reggelente átmenő forgalom nélkül is igen sokan mennek arra, az autók forgolódása, többeknek közvetlenül az iskolához történő beállása miatt veszélyes volt a gyalogosközlekedés, ezért gyermekünket az iskola kapujáig kísértük. Reménykedtünk, hogy a város vezetése, mihelyt lehetősége lesz rá, aszfaltozza az utat, járdát és kerékpárutat is kiépít, rendezi a körülményeket. Vártunk türelemmel, de csak annyi történt, hogy mikor az esőzés hatására az elfolyó csapadék mély gödröt ásott, az utat zúzott kővel felszórták. A sár csökkent, viszont kerékpárral innentől kezdve csak a legelszántabbak merészkedtek be.

Mióta a lányom felsős nem használjuk ezt az utat, és meg is feledkeztem a körülményekről. Egy szülő segítségkérése irányította most már többünk figyelmét az azóta is áldatlan állapotra.A Város katasztrófális pénzügyi helyzete miatt nem kérhetjük, hogy most történjen az út és a parkoló burkolatának elkészítése, de a gyerekek biztonsága érdekében mindenképpen szükséges a patak hídja előtt néhány méterrel elzárni az utat az autóforgalom elől. Ezzel a módszerrel a gyerekek az autóforgalom megkerülésével biztonságosan bejuthatnak az iskolába.

Mivel ez filléres kiadás, kérjük a Város vezetését, hogy például virágládák kihelyezésével haladéktalanul gondoskodjon az út előbb leírt szakaszának lezárásáról.