Környezetvédelmi határozat 2.

Úgy látszik a Főfelügyelet immár következetesen lép. A most kapott határozatból mindenki láthatja, immár nem lehet tovább a csonkási sittdombbal játszadozni. Azt épp úgy, ahogy az ÉVE kezdetektől fogva kéri, el kell szállítani.

Az elszállítás határideje 2008 augusztus 15.

 

 

 

Hogy ebben az elszállításban milyen mértékben kell Pásztor Bélának a személyes anyagi felelősséget felvállalni, az nem a mi dolgunk. Mi csak azt kérjük tőle, ne a város pénzét költse arra, amit nem a város tetetett le. Kérjük továbbá a képviselőket, foglaljanak már állást ebben a nem éppen hétköznapi esetben, amelyben a mi értelmezésünk szerint a város vezetője a képviselők háta mögött és beleegyezése nélkül nem kis mennyiségű hulladékkal igyekezett építkezni.

Állásfoglalásuk bármilyen is – utólag legitimálják a lerakást, vagy fegyelmit kezdeményeznek a polgármesterrel szemben – végül is mindegy abból a szempontból, hogy a kialakult jelenséget már nekik is kezelni kell. A terület önkormányzati tulajdon.

Örömhír a sittelszállítás, mert rajta a parlagfűirtás is kezelhetetlen feladat volna.

Jelezzük továbbá, hogy a sitt elszállítását követően az ÉVE területvédelmi akciója a humusz visszahordása irányába fog történni. Értelmesen hasznosítani csak egy rahabilitált területet lehet, és mi ezért dolgozunk.