Parlagfűmentes Magyarországért

Felvettük és szorosra kötötük a kapcsolatot a Parlagfűmentes Magyarországért Egyesülettel. www.pme.hu Mivel azonban látjuk az önkormányzat tenniakarását várunk, hogy a csonkási lakosok bejelentésére milyen szakszerű tevékenység lép életbe. A területeten, melynek tisztántartására pályáztunk – s melynek támogató aláírását megtagadta a polgármester – most önkormányzati lépések történtek. Egy traktor lekaszálta, és várhatóan folyamatosan két hetenként kaszálni is fogja.

Tavirózsa Rádióban elhangzott beszélgetés az ügy kapcsán 18 MB-MP3

Nem hinnénk, hogy ez pénzkérdés volna – mármint a traktor benzinköltsége és a munkabér -, hiszen ha az lenne, akkor miért nem fogadták el az ÉVE felajánlását.

Van azonban itt még egy kis probléma:

Az egyik „kis” probléma a 18 hektár, amiről a humuszt levitték a Kisrét utcáig, a másik a Hegyek lábánál (Kertesi és Hármaskút utca szegletében), amit épp „feltöltenek”. Gyakorlatlag az első túl nagy, a második pedig természetvédelem szempontjából kezelhetetlenül tönkretett területnek tűnik.

A csonkás határában elkezdett munka sem száz százalékos. Ahogy a fényképek mutatják a földel letakart sitt-dombvonulatra már nem terjed ki. Ráadásul erre a sziklás területre a polgármester úr már alighanem nehezen mászna fel, vagyis – s ez a fényképen sem látszik – ez egy igen nehéz terep most, a pralagfűvet egyenként kézzel kéne kihuzogatni. Természetesen ez az Önkormányzat feladata, hiszen ha a sittet nem is az önkormányzat tetette le – hanem a polgármester – ettől még ez a terület önkormányzati tulajdonú.

 

 

 

 

2008.07.12