Pásztor nem szereti a csonkásiakat – adótornyot akart

A Telecom egy átjátszótornyát javasolta évi 400 eFt bevételért a domb tetejére rakni. Érve az volt, hogy Lakihegyen pl. egy adó a házak között van. Egyelőre megúsztuk,mert a képviselők keveselték az összeget.

Senkinek ne legyenek illúziói, az ÉVE nem tudja megvédeni Önöket magában. A hatalom Pásztor Béla kezében van, a képviselők kiállása esetleges, előbb-utóbb tönkreteszi a mi területeinket is.

Azt hiszem ez véletlenen múlt. Ha az ellenérvek az adótorony esztétikai, vagy biológiai veszélyei felé mennek el, akkor a javaslat átmegy. S akkor már nyár elejére kaptunk volna egy randa adótornyot, szerencsére azonban néhány tehetségesebb képviselő a nevetséges árat kezdte el kifogásolni. Ha ezt ravaszságból tették, köszönjük nekik, ha viszont az árajánlat emelésére áldásukat adják majd, akkor újabb mozgalmakat indukálnak a térségben.

Már rég tudják, hogy erősáramú távvezetékek milyen gondot okoznak, s csak távolabb szabad építkezni tőlük. Az adótornyokról valóban vita van. Van aki szerint rosszul teszi a férfiember, ha még az olyan kis energiát kisugárzó készülékét is, mint a mobil a zsebében tartja, mert a hererák kockázatát növeli, más kutatások a sokat mobilozók agydaganati gyakoriságát vízionálták.

Múltkor voltam Lakihegyen – ahol a Pásztor szerint a házak között van az adó (ez így van) – és ezért nálunk is megépíthető volna a dombtetőre. Hát az én autóm ajtaja nem nyíílt ki, a gomb benyomásával pedig nem indult el, merthogy ilyen fránya nyomógombos. Az érzékenyebb és modernebb ketyerék nem bírják az erős háttérsugárzást. Az ember is egy ilyen érzékeny ketyere.

Néha nem tudom eldönteni Pásztor Bélával mi az igazi gond. Minket provokálni akar, ez az egy biztos.