Mese habbal

Nézzük csak, mi van a legutóbbi jegyzőkönyvben! A tisztelt testület „úgy dönt”, hogy kötvényt bocsát ki, kötvénytartozás kifizetésére. Igaz 400 millió forinttal többet, mert van a városnak még 400 milliós egyéb hitele is, amit ki kell fizetni.

Szorít a cipő, de ezt most le kell nyelni mindenkinek.

 

47/2008. (IV.7.) Kt. számú határozat:

  1. Veresegyház Város Képviselő-testülete úgy dönt, hogy 1,4 Mrd Ft értékű kötvényt bocsát ki. A kötvénykibocsátás iránt érdeklődő bankok vagy bank felé megbízást ad a kibocsátás feltételeinek elkészítésére, majd a kibocsátás kötelező érvényű ajánlattétel benyújtására.
  2. Az 1,4 Mrd Ft értékű kötvény lejegyzéséből elsősorban az OTP Bank felé fennálló 1 Mrd Ft kötvénytartozást kell kielégíteni, a kötvényértékeket vissza kell fizetni.
  3. Az 1 Mrd Ft kötvényértéket mindaddig le kell kötni a legjobb ajánlatot tevő banknál, amíg az előtörlesztést az OTP felé nem tudja megtenni.
  4. A fennmaradó 400 MFt részből a még fennálló hitelek visszafizetését kell teljesíteni.

De azt már nem kell elfogadni, hogy a Polgármester úton-útfélen azt nyilatkozza, hogy a kötvénykibocsátásra azért van szükség, hogy a város fejlődését biztosítsa. Turizmus, vásárcsarnok, új polgármesteri hivatal… Minek fizetni az új kommunikációs szakembert, ha itt van a Polgármester? Tökéletes meséket mond immár 40 éve. Ő már bizonyított.

Az 5 Mrd forint arra kell, hogy ne vigyék el a hitelezők a város feje alól még a párnát is. Ez az igazság, nem az amit a Polgármester állít.

A város lakói pedig békésen szenderegnek otthonukban, miközben a kertük alatt gyűlik a szemét, gátlástalanul ipari területeket alakítanak ki az utca túloldalán a képviselők majd felének közreműködésével.

Aki veszi a fáradtságot és elolvassa ezeket a jegyzőkönyveket, sokat tanulhat belőle. Olvashat a sorok között, megnézheti „ki terít meg” a Polgármesternek az adott napirendi ponthoz, láthatja hogy játszik a szavakkal és az állításokkal. Természetesen kiolvasható belőle az is, hogy kik azok a képviselők, akik átlátnak a szitán és azt szóvá is teszik.