Gödi Samsung – akkumulátor városok szövetsége

A 2023 április 16-án tartott rendezvényen számos település képviseltette magát. Fót-tól Komáromig. Nem hangzott el, de sokan tudjuk, Magyarországon az akkumulátor gyártás nem csökkenti a világ Co2 kibocsátását, hanem növeli, éspedig azért, mert csak akkor beszélhetünk Co2 csökkentésről, ha a gyártás megújuló energiából történik. Magyarország nem ilyen ország.

Nincs tehát globális szinten annak értelme, hogy az akkumulátor gyárakkal, raktárakkal, szétszerelő üzemekkel és szállítással nagyhatalommá váljunk. A Greenpeace-ra is haragudtak a helyiek, joggal. Helyi szinten pedig sehol sincs értelme akkumulátorgyárat építeni, ahol értékes a termőföld van, ahol a víz kezd hiányozni, mind a felszíni, mind a karszt és ahol a lakosság közel van a gyárhoz, hiszen ezek tűz- és robbanásveszélyes üzemek, mérgező anyaggal dolgoznak, ami pedig kiszivároghat.

A rendezvény csúcspontja az volt, hogy a Samsung kommunikációs igazgatója átvette a civilektől a petíciót. Meg sem szólalt, csak öltönyben, elegánsan kiállt és nyelte amit kell.

Az egyik előadó azt mondta, hogy szerencse, hogy végre van egy nemzeti kormányunk. De Tuzson Bence képviselő nem ért rá.

Itt mindenki ártatlan?