Civil – önkormányzati – DMRV megállapodás

Egy megállapodás mindig akkor teljes, ha a felek írásba foglalják – elvégre az emlékezet eltérő lehet – és aztán mindenki aláírja. Örülünk, hogy ebben a folyamatban eljutottunk eddig, és reméljük mindenki igyekszik is, ahogy tőle tellik. A rendezvény sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy felmerült, az ÉVE más témában is szervezzen ilyet.

Mindenkinek van feladata, a lakosságnak is. Íme a pontokba szedett közös megállapodás:

  1. A DMRV Zrt. igyekszik gyorsítani az útburkolatok helyreállításának folyamatát illetve az önkormányzattal áttekintik ennek közös kezelését.
  2. Tavirózsa Egyesület kérésére a DMRV Zrt. megvizsgálja annak lehetőségét, hogy a szennyvíztisztító telepen augusztus hónapban megnöveli a vasszulfát adagolásának mértékét. A tisztított vízben a távozó foszfor mennyisége jelenleg határérték alatti.
  3. Sok tavunk funkciókra bontott felhasználása, ne legyen mindegyik mindenre használható.
  4. Esőkert megvalósítása a Hegyek aljában.
  5. A DMRV Zrt. kérése, hogy az otthon felállított ideiglenes, vagy épített medencék feltöltése ne egy időszakban, június hónap végén, július hónap elején tegye meg a tisztelt lakosság, mert az komoly vízellátási gondot okozhat. Valamint locsolást alternatív módon próbálják megoldani (csapadékvíz gyűjtése ingatlanon belül).
  6. DMRV Zrt. kérése, hogy a szennyvíz hálózat dugulását, illetve a hálózaton és a szennyvíztisztító telepen üzemelő gépi berendezések üzemhibáját okozó csatornaidegen anyagokat ne juttassák a hálózatba.
  7. Olajszennyeződés kezelése a Malom tónál.
  8. Esővíz tóba vezetéséhez szűrők beépítése, önkormányzati ígéret.
  9. Termálvíz kiszállítása (nem melegen!), mint üzleti vállalkozás a kerti medencékhez.
  10. Jogszabályok betartása: esővíz nem vezethető a csatornába, fúrt és rendes kutak jegyzőnél történő bejelentése.
  11. A strand kérdése nem megoldott, itt társadalmi vitát ígért Cserháti Ferenc, (szabad strand, a strand melletti út problémája, a fák megvédése, a horgászok és a strand közt békés együttélés módjainak tervezése).