Veresegyház megkárosítottjai

Aki kicsit is tisztában van azzal, hogy mi a köze Pásztor Bélának Gábor Csabához, az elszégyelli magát, ha rá szavazott. P.B. szerint: „az emberek fecsegnek össze-vissza, de ez csak egy üzlet”, Valójában Pásztor Béla tartja fenn a rendszert, amiben G.CS újra és újra meg tud károsítani vásárlókat.

A rendszer fenntartásának lényege, hogy a város pénzén a polgármester megvásárol lakásokat ill. garanciát válalva kölcsönt szerez a kivitelezőnek. A kivitelező bedönti a cégeit, majd az új cégébe átsikkasztott pénzből kifizeti a városnak ami jár. Így az 54 éve folyamatosan polgármester úgy érezheti, G.Cs egy megbízható üzlettárs, és az nem számít, hogy más a cég neve. (A maffia is egymás közt megbízható!)

Legutóbb PB rábeszélt egy bankot, hogy segítse ki G.CS-t, a vállalkozót. Mily „meglepő”? Mily „váratlan fordulat”? A vállalkozó elsikkasztotta a pénzt a banktól is. Nevezhetjük ezt úgy is, ahogy a jog: „szerződés szegésnek”, de az, hogy beszedve a pénzt nem utalta tovább a lakók befizetéseit a kölcsönadó banknak a köznyelv sikkasztásnak hívja. Melyik bank tűrné ezt?

A bank elindította a jelzálog behajtást, amit G.CS-n nem tud behajtani, mert ő mindig átmenti a vagyonát egy-egy sameszán keresztül egy új vállalkozásba, ellenben a lakóktól elvehetik a lakásaikat.

Sok feldolgozást láthattunk már a médiában, s ez se rossz. Ám a videóból csak azt érthetjük meg, hogy a lakókkal mi van. Van aki kifizetett egy lakást, de nem költözhetett be, mert más van benne, mert másnak is eladták. Van, aki benne él, de a tulajdoni lapon nem tulajdonos még stb. 

De hogy miképp működik a rendszer azt mindaddig egyetlen összeállítás sem fogja tudni elmagyarázni, míg Pásztor Béla szerepét nem veszik be a történetbe. Amit a jogász asszony mond is igaz, hogyha végérvényesen börtönbe kerülne a vállalkozó, akkor nem csinálhatná újra ezeket a játszmákat. De ő se mond egyetlen árva szót sem a polgármester szerepéről.

Pásztor Béla az átvert embereket nem látja, saját felelősséget sem. Mindig az üzletet nézi. A várost és magát egynek érzékeli, de nem érez semmit az egyének iránt. Maga sem tudja, hogy a torzult észlelése miért van, a személyisége kb. egy 5 éves gyerekével van egy szinten. Nem valószínű, hogyha eddig nem tudott ennél érettebbé válni, akkor 80 évesen majd sikerül neki.

De miért nem veszik észre a rá szavazók, hogy egy 5 éves problémás emberre bíznak egy településirányítást? Miért nem veszi észre a jogrendszer (ami persze még Gábor Csaba egyértelmű üzelmeit sem tudja leállítani.) Miért nem veszi észre a média? Miért nem tud senki (rajtunk kívül) egy egyszerű, rendszer működését leíró összeállítást készíteni? Miért nem veszik észre a képviselők (az olyan értelmes emberek is mint Marik György képviselő!), hogy miképp működik ez a rendszer, vagy ha látják, miért nem mondják el a nyilvánosságban. Mire várnak, miért asszisztálnak?

Figyeljék meg, hogy az ÉVE egyetlen felületén, bejegyzésében sem nevezi Pásztor Bélát Polgármester Úrnak. 13 éves fennállásunk óta facebooko-os vagy honlapos bejegyzéseinken csak a nevét, vagy a polgármester titulust használjuk. Az „Úr” ugyanis szerintünk annak jár, aki felelősségteljesen gondolkodik más emberek életéről. Egy öt éves szint még nem „úr”.

Élünk a gyanúperrel, hogy a város egy évtizede már  bűnszervezetben működik együtt a vállalkozóval. A videón bejátsszák Pásztor Béla szavait: „ez csak egy üzlet.”

Panaszkönyv, Hír TV: https://www.youtube.com/watch?v=GrBg9GnkrZ4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1KFWpo7QQVdBJCZbgesHO8YOEuPwI-G5ZmyFWU8ub6OFuPqHMhyettKO4