Köszönjük Alpolgármester Úr! – Másutt lesz a futópálya

Tisztelt Veresegyháziak! Kedves Veresiek!

Ma este a képviselő-testület több hónapos kényszerszünet után újra ülésezett.
A 22 napirendi pontból egyet (mobiltornyok létesítése) Polgármester úr visszavont, a többi témában született döntés.
Ezek közül talán a legnagyobb közérdeklődésre számot tartó, az Ivacsi-tó körül létesítendő futókör megépítésének támogatása volt, amely témában az alábbi döntés született:
Az elmúlt hetekben több alakalommal foglalkoztunk a témával, szakértők (környezetvédelmi és műszaki) bevonásával, a helyszín többszöri bejárásával.
Meghallottuk és értékeltük azokat a környezeti aggodalmakat, amelyek valós alapon érveltek a futókör létesítésének más helyszínre telepítése mellett. Nem tudtuk azonban azokat a hangokat figyelembe venni, amelyek hamis tényeken és elferdített, valótlan információkon alapultak.
Műszaki megoldásokkal teljes mértékben elkerülhetők a fakivágások vagy a fakárosítások. Megtekintettük a gödöllői létesítményt, amely vállalhatatlan minőségben készült el.
Pénzügyi oldalon jelentős többletet okozna az átereszen hidat létesíteni és a környezetvédelmi megfontolásból előkerült műszaki megoldások is jelentős költségnövekedést indukálnak.
Mindezeket összegezve és határozottan visszautasítva, hogy a városvezetés környezet károsítási céllal választotta a helyszínt, Polgármester úr egyetértésével, arra tettem javaslatot, hogy a képviselő-testület vonja vissza az eredeti polgármesteri határozatot, amely a jelen pályázattól való elállást jelenti. A képviselő-testület egyhangú szavazással támogatta a javaslatot.
Ez most azt jelenti, hogy az eredeti helyszínen nem épül meg a futókör és ebben az évben annak áthelyezését sem kezdeményezzük.
Határozott elképzelésünk azonban, hogy ezt a sportolói és iskolai testnevelési igényt kielégítsük. Az épülő kézilabdacsarnok körül létesül egy új sport-rekreációs terület, itt lesz kültéri kézipálya, itt épül a biciklipálya és a köztéri fitneszpark is. Ez a terület kialakulóban van, de jövő év tavaszára reményeink szerint helyt tud majd adni egy 1000 méteres futókörnek. Ehhez majd újra kell pályázni, reméljük jövőre is lesz erre lehetőség.

További testületi döntésekről a www.veresegyhaz.hu oldalon és a Veresi Krónika következő számában értesülhetnek.

Továbbra is vigyázzunk egymásra,

üdvözlettel:

Cserháti Ferenc
alpolgármester