Napelem – vesztésre áll az atomenergia

A napelemek hatásfokát csökkenti a melegedés. Ám a meleg átalakítható fénnyé, a fényből pedig a napelem energiát tud termelni. Így a mostani napelemek hatásfoka többszörösére növekedhet. Elméleti leírását ennek ld. itt.

S amellett, hogy a megújulók összekötött hálózata megannyi kis erőművé válik, a mai központi rendszerek kimennek a divatból. Az atomerőmű így válik a multtá. Bár egész biztos, hogy amit a a kis részecskék működéséről megtudott az emberiség, ez nagyon izgalmas és tovább is fogunk menni ezen az úton a kvantumfizika felé. De az emberiség jövője azon a felismerésen múlik, hogy önmaga kezébe nem tesz olyat, amit nem tud kordában tartani, ilyenekből nem készít ipari dolgokat, csak kis jól kontrollált laborokban néhány tudós fog szöszmötölni vele. Ha nem így lesz, alighanem elpusztítjuk magunkat.

A biztonsági berendezések növelése nem megoldás. Az autók is egyre biztonságosabbak, mégis egyre több ember hal meg autóbalesetben, mert egyre több az autó. Az atomerőművek teljes leszerelése fogja csak minimális szintre csökkenteni a rádióaktív szennyezést okozó baleseteket.