Európai Ügyészség – aláírnád, de hol?

Az ÉVE rengeteg problémát érzékelt Veresegyház törvényes működésében, s az a véleményünk, hogy nem helyes érv az, hogy “mit számít az Önnek, hogy miként lett felhasználva a pénz, hiszen az az Eu-tól jött”. (Sajnos hallottunk ilyet helyi beruházásokkal kapcsolatban.) Épp ezért nem egyszerűen csak támogatjuk az Eu-ügyészséghez kapcsolódó kampány aláírását, hanem etikátlannak tartjuk annak akadályozását.

Országos szinten is utána jártunk az érveknek és az ellenérveknek, erről ld. a Civil Rádió egyik 40 perces adását az Őrkutyák sorozatban. A vitát Zsolt Péter vezette, és szándékosan nem politikusokat hívott, hanem egy korrupciókutatót és egy politológust. Előbbi az ügyészség mellett érvelt, utóbbi viszont elmondta azokat az érveket is, hogy a kormányzat miért nem támogatja. A műsor ismeretterjesztő jellegű is, közszolgálati abban az értelemben, hogy elmagyarázza nekünk miként és hogy működne az Eu-ügyészség.

Ez a kampány láthatóan sokkal nehezebben halad, kevesebb embert tud aktivistaként mozgósítani, mint az olimpia ellenes aláírásgyűjtés. Épp ezért örülünk, hogy találtunk legalább egy aláíróhelyet Budapesten: Láng Téka leadópont Pozsonyi út 5.

A térképen látszik, hogy sok helyen csak egyes napok vannak megadva, és mikor elküldte ezeket az infókat Hadházy már idejét múlta. Nagyon vergődő civil aktivisták lehetnek a háttérben, különösebb pénz nélkül, ha ez ilyen amatőr módon megy. Ld. itt a térképet.