2017-es 2018-as beszámoló, 2019-es tervek

Pénzügyi helyzetünk változatlan, pár honlapjavítás a kiadási oldalon, és a a tagsági bevételek (tagoknak havi 1100Ft) a bevételin. Ami kihívást jelentett ebben az évben, hogy elköltözött egy tagunk Veresről, ki a könyvelést vitte. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy már múlt évben, de akkor még segített, s most is tette volna, de valahogy az élet mindig bonyolódik. Ezért egy könyvelőiroda segítségét kellett kérni, hogy jogilag megint minden rendben legyen. Úgynevezett nullás beszámolókat kell készítenünk évről évre, de ez is több papírt igényel, pontosabban elektronikus felületet, s na itt kezdődik a XXI. század. Több könyvelőirodában jártunk, s többeket felhívtunk, de ezekben arra hivatkoztak, hogy vállalkozásokat könyvelnek, de az egyesületek mások. Aztán találtunk itt Veresen egyet.

A levegőtisztasági projektünket 2018-ban, 2019-ben leállítottuk. Nem mintha elértük volna az eredetileg kitűzött célt, hogy erről összefogott kampány legyen a városunkban, de amit lehetett megtettünk. 2018-s tevékenységünk azonban a minket figyelők könnyen nyomon követhetik. Csak meg kell nézniük milyen publikációk jelentek meg a honlapunkon. Továbbra is betöltjük a watchdog-szerepet, kapcsolatban állunk az önkormányzattal, s tul.képpen ez a kapcsolat nem mondható rossznak, bejelentéseinket, kéréseinket tettek követik. (Néha elég lassúak, mint pl. a MOL-lal való összekötés, itt a MOL-vezeték fölötti területben látunk javítanivalókat.) Különös módon utólért minket egy vállalkozó (Gábor Csaba) körüli panaszosok csoportja. Ebből mi sajnos csak azzal tudunk foglalkozni, ami a város felelőssége. E témában 2019-ben egy komolyabb publikációra készülünk, felhívván a figyelmet, mely figyelem talán a választások időszakában a legélénkebb. Ahogy a politikusok is ekkor aktivizálódnak, úgy mi is ekkora időzítjük felfedezéseinket.

Folytattuk a levegőtisztasági projektek, magasabb szintre emelve azt az elmúlt évinél. Télen ismeretterjesztő céllal szórólapjainkat tettük közzé a honlapon, a facebookon, sőt ezeket ki is nyomtattuk, és levélládákba szétszórtuk. Évek óta sikerült először együttműködnünk az önkormányzattal is, mert az önkormányzati lapban ingyen közzétették a szórólapunkat. Ez tartalmazta, hogy milyen veszélyeket rejt magában, ha nem megfelelő módon tüzelünk. Tartalmazta ennek demokratikus megközelítését, mely szerint senki se fagyjon meg, de senkinek sincs joga ahhoz, hogy a mellette levőt mérgezze, s tartalmazott praktikus tanácsokat. https://elniveresen.hu/futesi-szezonunk-van/

Közhasznú szervezetté válva az 1% átutalási lehetőséget megszereztük, ez azonban több nehézséget okoz a számunkra, mint hasznot, mert ettől fogva a kettős könyvelés miatt lehet profi könyvelőt kell fogadnunk.

Kiadásunk a Takarékszövetkezetben vezetett számlánkon kívül egy 10 ezer Ft-os honlapkarbantartás volt, valamint az éves domain név bérlés. A honlapunkon meg kellett jelentetni a GDPR előírásainak megfelelő információkat, valamint a sütik engedélyezésének felületét.

2017 decemberében az egyesület számláján 259 143 Ft volt.

A bevételünk kizárólag tagdíjbefizetésből származott. Pár ezer Ft-al nőt az előző évi záráshoz képest.