Pedig – választási kiértékelés

Gratulálunk Tuzson Bencének a Pest megye 5. számú választókerületi győzelméhez.

Pedig: a DK javára visszalépett a teljes baloldal. Pedig a DK Pásztor Bélát megyei díszpolgári címre terjesztette fel, amit aztán nem adott meg neki a kormány. Pedig a DK helyi embereinek pontosan tudnia kellett, hogy Pásztor Béla nem hogy kétséges a kitüntetésre, de ha példaként állítanánk más települések számára, és a többi település követné a technikáit, akkor az ország összeomolna. (Egy-egy eladósodott települést még a jövőben is rendbe tud rakni az állam, de ha mindegyik olyan lenne, mint Pécs vagy Veresegyház, abból teljes összeomlás következne.) Pedig a DK pontosan tudja, hogy a helyi rádió megszüntetése és a helyi nyilvánosság bedarálása az Pásztor Béla „tehetségét” fémjelzi, és épp a DK állítja, hogy neki fontos a tisztességes nyilvánosság. Pedig a DK-nak egyáltalán nem tetszik, ha valaki visszaél a vallásokhoz való dörgölőzéssel, mert inkább egy állami semlegesség pártján áll, és Pásztor nagy keverője a vallásos szervezetekkel való együttműködésnek. (Ld. katolikus templomra költött irdatlan pénzt). Pedig a DK a tiszta kezeket hirdeti, a korrupciómentes működést, és Pásztor Béla az eladósításon keresztül úgy nyom néhány helyi építési vállalkozót pénzzel, ahogy Orbán Viktor Mészáros Lőrincet, s hogy a nagyságrendek nem akkorák az nem a tisztesség miatt van. Pedig Pásztor Béla nem támogatta Tuzson Bence kampányát. Ld. itt.

Mondhatnánk, hogy a tanulság az, hogy egyáltalán nem érdemes tisztességtelennek lenni, mert a győzelem ekkor sincs garantálva, inkább fel kell építeni sok munkával egy pártot helyi szinten is, és a jelöltjét. (A DK jelöltje teljesen noném volt.) Ugyanakkor itt van nekünk a Jobbik is, amelyik mondjuk Veresegyházon tisztességesen politizál, és nem bratyizik Pásztor Bélával és érdekkörével. És ők is kikaptak.

Gratulálunk Tuzson Bencének, és jöhet a katolikus iskola, amit beígért, mert nagy szüksége van Veresnek már egy gimnáziumra. Gyakorlatilag az elmút 8 évben már rég meg kellett volna építeni.