Elios-ügy veresi nézőpontból

A lámpákat Eu-s pénzből, a városok önerejének segítségével újították fel. Ahol nem volt elég önerő, ott Lázár János által létrehozott alapból gondoskodtak arról, hogy valóban megtörténjen a beruházás. Jól sejtjük, hogy Veresegyházon az önerőt kölcsönből fedezték? De milyen kölcsönből, ha a Fidesz semmilyen kölcsönfeltételre nem adott engedélyt? – Csalni kellett azért, hogy aztán Fidesz közeli cég szerezhesse meg a munkát?

Itt helyesbítenünk kell az eredeti cikket, mert Veresegyházon nem az Elios nyert, hanem a Juko Kft. S a Juko politikai kapcsolatrendszeréről nincs semmilyen tudásunk se!

Simicska kiszállt, Tiborcz lett a tulajdonos. Azt nem tudja még a nyilvánosság, hogy mennyiért szállt ki Simicska, de hogy Tiborcz aztán 3 milliárdért adta el az ELiost, az tudni. A kettő különbözete Tiborcz haszna, akinek kapcsolati tőkéje, hogy Orbán Viktor veje. Számtalan  település akarva-akaratlanul Tiborcz magánvagyonának gyarapítását szolgálta.

A lámpák Veresegyházon is elkészültek. Teljesítményük gyengesége kapcsán Pásztor Béla azt nyilatkozta, hogy ne aggódjunk, amikor ő fiatalon ide került, még sötétebbek voltak az utcák, majd hozzászokunk ehhez is. A felháborodás hatására valamit javítottak aztán a minőségen.

Forrás: https://24.hu/belfold/2018/03/07/igy-csalta-magat-a-nemzetkozi-piacra-az-elios/