Pécsi civil szervezetekkel szolidaritás

Szerintünk Pécs önkormányzata alkotmányellenesen járt el amikor nyilatkozatában megpróbálja rávenni az embereket, hogy senki se adjon ki egy alapítványnak helységet, miközben semmiféle bűncselekménnyel nem is vádolja az alapítványt.

Ismerünk egy kutatást, melyben hajléktalanokat kérdeztek meg tudják-e egyáltalán, hogy az állam, vagy egy civil szervezet, netán egy vallási közösség segít rajtuk. Látogatták az intézményt, de fogalmuk se volt róla, és nem is érdekelte őket. A rászorulónak – ha rászoruló – mindegy ki segít.

A Jobbik se mondta, hogy a libsik ne jöjjenek ki a tüntetésükre 2017 december 15-én, mikor a létezésükről volt szó.

Más: Emlékszik valaki Pásztor Béla segítési szándékainkat visszautasító gesztusára? Néhány ÉVE tag talán. Mindegy már mi volt a segítő akciónk – kettő is volt ilyen -, a lényeg, hogy Pásztornak sikerült keresztbe tenni. Az indoka az volt, hogy ne politizáljunk. A hatalom gondolkodása az, hogyha nem tud ő segíteni, akkor inkább dögöljön meg a segítésre szoruló, nehogy az derüljön ki, ő nem elég kompetens. Az ilyen hatalom már erkölcstelen és megérett a cserére.

Pécset két civil szervezet önkormányzati fideszfrakció megtámadásával megint a hatalom elboruló természetrajzával találkozhatunk. Ráadásul belekeverték Sorost is, ami még undorítóbbá teszi amit csinálnak.

Aki másfajta demokráciát tart kívánatosnak, az szolidaritást vállal ezekkel a civil szervezetekkel, melyek évek óta a rászorulókon segítenek. Hogy Soros pénzből teszik, az nem indok a velük szemben folytatott politikai kampányra. Pénzelje őket Mészáros Lőrinc.

Nem kétséges az ÉVE számára, hogy minden olyan szervezet mellett kiáll, mely a bárhonnan érkező pénzt helyesen használja fel. Kellenek a közös minimumok. Amit a pécsi Fidesz művel, az véleményünk szerint túl van a tisztességesen.

Pécsi felháborodás:

http://szabadpecs.hu/metal/item/1402-debrecenben-kedden-fogadhatnak-el-a-pecsihez-hasonlo-soros-ellenes-nyilatkozatot

Soros reakciója: ld. itt.