Varga Józsefné

„A munkában Pásztor Bélával együtt töltött idő elég volt ahhoz, hogy ne is gondolkodjak sokat.”

A mondatot kiragadtuk a szövegkörnyezetéből. A képviselő asszony úgy értette, hogy a képviselőségre való felkérésen nem gondolkodott sokat, nem pedig azt állítja, hogy általában Pásztor Béla mellett nem kell gondolkodnia, és ezért merte bevállalni. Nem azt állítja tehát, hogy a nyugodt élete így is biztosított. Nem állítja, hogy nem gondolkodik, vagy hogy ebben bármilyen külső vagy belső dolog korlátozná.

Korábban hajlamosak voltunk arra, hogy kritizáljuk Mohai Imrét, mivel elment az interjúban olyan kérdések mellett, ami pedig adta magát. Ezúttal nem. A képviselő asszony azt állítja, hogy mióta képviselő asszony, jobban látja a város gazdálkodását, és azonnal jön a kérdés: milyennek látja? A válasz lényeglátó: a képviselő asszony azt látja már világosan, hogy a források előteremtése mekkora feladat. Volt kérdés is, felelet is, mehetünk tovább. Melyik BBC riporter faggatózna ennél többet, pláne, ha ennyire nehéz riportalannyal van dolga?

Aztán az utakról, járdákról beszélgetnek. Ez bátor téma, amerikai politikus az abortuszt nem hozza szóba, ha nem akar magának bajt, veresegyházi az utakat. Az utak esetében – nem tudjuk a képviselő asszony sejti-e, hogy mi a baj, mert csak három. 1. eleve nem terveztek melléjük járdát, 2. nem alapozták őket meg nagyobb terhelés elbírására., 3. nem raktak rá kopóréteget, mert azzal is pénzt lehet megtakarítani. A második kettő miatt nagyon gyors romlásra, és egyszerre történő összeomlásra számíthatunk, mert egyszerre is épültek. Az alapozás pedig az akkori forgalommal és terheléssel számolt. Azt nem lehetett előre látni, hogy ilyen dinamikus lesz a növekedés. Ma sem tudjuk kiszámolni, ha X épületet húz fel Gábor Csaba, amit aztán az önkormányzatnak a kezességvállalás miatt meg kell vennie a mindig váratlanul  csődbemenő Gábortól, majd ebbe beköltözik Y számú ember, akkor Z mennyiségű autó lesz. Ez ugye háromismeretlenes. Az ilyesmit ember kiszámolni nem tudja. Ha 20 ezer fő fölé nő a lakosság és nagyobb dugó lesz itt mint Budapest belvárosában csúcsforgalom időszakban, a képviselő asszony nem fogja érteni, hogy ennek az az oka, hogy épp a napokban szavazta meg a területfejlesztési koncepciót.

A cikk közepén megtudjuk, hogy a frakció nem szavazógép. Ki is merne feltételezni ilyet? Csupa intelligens, előre látó ember hogy is lehetne szavazógép?

Nem szavazógép, mert még a termálvíz hasznosításáról is vitáztak. No, de ez már tényleg rettenetesen kényes téma, pláne, ha belegondolnánk mennyi pénzt fizettek ki a fiókba került tervekre. (Tényleg nem kéne megnézni mit nyújtottak ezért a pénzért? Egyáltalán került valami legalább a fiókba?) A termálvíz-hasznosításáról 50 éve vitatkoznak.

Jó vitatkozást kívánunk!