Válaszunk Csókay Andrásnak

Dr. Csókay András agysebész megindító írására (sic), mely a Magyar Időkben jelent meg, az alábbi nyílt levelet tesszük közzé.

brüsszel

Tisztelt Dr. Csókay  András!

A kereszténység legfontosabb élő irányítója a pápa, és Ferenc pápa maga is migráns, és maga is globálisan gondolkodik, nem nemzetben, és maga is azt kéri, hogy minden parókia fogadjon be egy menekült családot, ami persze abszurd a jelen állás szerint, de mégis közelebb van Soros álláspontjához, mint a menekültelleneséghez. Utóbbi – az Ön terminológiáját használva – bizonyos túlfokozott megnyilvánulásaiban – egész biztosan a sátán műve.

Amikor az írása teologizál, nem veszi tudomásul a szociológiai tényeket: A fiatalok vallástalansága Magyarországon 80%-os, és ha azt kérdezik tőlük, hogy hisznek-e a pokolban, akkor rá kell tenni még 10-et.  Ám ebből a vallástalanságból nem következik, hogy a fiatalok 90%-a elhülyült drogos lenne.

A fiatalok vallástalanságával szembe pedig nem lehet állítani a Fidesz vallásosságát, mert a Fideszben vagy a KDNP-ben nem találni vallásosságot. Ami pedig a nők, a homoszexuálisok, a szegények és a más bőrszínűek megalázásáról szól (mindegyikre idézhetnénk mondatokat vezető kormánypárti politikusok szájából), az aztán nagyon messze van a kereszténységtől. Nem csak a liberális nyugati civilizációtól, nem csak Ferenc  pápától, nem csak a hazai katolikus vezetők emberséges nyilatkozataitól, de minden humánus nem vallásos emberétől is, aki a homoszexuálisokat is embernek tartja, a nőket is egyenrangúnak a férfiakkal, és a szegényeket se akarja okolni mindenáron azért a helyzetért amiben vannak, és aki nem fél és ezért nem rasszista.

A Fidesz nemzeti elkötelezettségében pedig, amelyben Ön tisztelt Csókay doktor hisz -, mi már nem hiszünk. Egyre több dolgot tudunk arról, miként árulják el az országot. Már nem csak a saját oligarchiaépítésben fosztják ki a magyar társadalmat – noha már ez is minősíthető a nemzet elárulásának -, hiszen a teljesítmény helyett a hűség jutalmazása a nemzet elbutulásához vezet, gondoljon csak Mészáros Lőrincre. Az államot sem megerősíti a kormány – mint mindannyian szeretnénk, s ahogy ígérték – hanem legyöngítik. (Gondoljon csak arra, hol tart a választmányi irodánál lökdösődő kopaszok kivizsgálásának ügye.)

Nem tetszik nekünk az az érvelése, hogy a Fideszt azzal védi, hogy bárki aki támadja, az miért nem támadja a Jobbikot vagy Gyurcsányt. Higgye el attól még, hogy valaki kritizálja az egyiket, még nem kell, hogy szeresse a másikat. Csak találkozott Ön is azokkal a megszólalókkal, akik elárulták, hogy ott voltak 2006-ban megveretni magukat, de kinn vannak ma is. Amiképpen a jogvédők akkor a mostani kormánypárton lévők emberi jogait védték, most pedig a migránsokét. Attól még, hogy valaki elfogad pénzt bárkitől, még nem kell, hogy ne maradjon szabad. Például a vakok és gyengén látók megsegítésére kapott külföldi pénzek felhasználói a vakokra és a gyengén látókra fognak fókuszálni, nem pedig az ideológiai vitákra. Ezeknek a dolgoknak a folyamatos összekeverése egy nagyon egyszerű logikai munkával letisztíthatók volnának, és ez el is várható olyan valakitől, mint Ön, aki világhírű tudós, és aki bizonyára figyeli a parlamenti vitákat, ahol ugyan ezek az ellenérvek a sorosozással kapcsolatban elhangzottak, csak sokkal durvább stílusban, mondjuk úgy, hogy minden normális embernek felfordul már ettől a gyomra.

Félti a CEU-tól az országot, meg gondolom a Transparencytől is, ha már megemlítette. Ha csak a civil törvényt vesszük alapul, ez a civil törvény öngól a határokon kívüli magyarok számára, melyek magyarországi alapítványokból kapják a pénzüket. Ha nem tudja miért, elmagyarázzuk, mert lehet, hogy Ön az agysebészetben a legjobbak között van, de mi meg egy civil egyesület vagyunk, és ez inkább egy ránk vonatkozó kérdés. Rögtön be fogja látni, hogy sem a CEU, sem a Trancparency nem tud akkora kárt okozni a magyar nemzetnek, mint egyetlen olyan jogszabály, mely a civilek ellen szól. A Soros által elképzelt nyitott társadalom gondolat támadói a népek összekeveredését látják veszélyesnek, noha ezt a népkeveredést egyéneknél és kormányoknál jóval nagyobb erők irányítják. Ami pedig a nyitott társadalomban a mi kompetenciánk, az másfelől  paradox módon épp magyar nemzeti érdek.

Az egyesületünk elnöke, aki mellesleg szociológus, a Méltányosság Politikaelemző Központ kutatási igazgatójaként készített egy rádiós interjúsorozatot a civil társadalom reprezentatív mintavételével. (Reméljük jobban ért a társadalmi problémákhoz, amiként meg Ön az agysebészethez.) Az Ön számára bizonnyal érdekes adásban két alany volt, a Rákóczi Szövetség és a CÖF. Előbbi arról híres méltán, hogy a rendszerváltás óta finanszíroz határainkon kívüli magyar kulturális szervezeteket. (Visszahallgatható a beszélgetés, honlapunkon a Civil Világ képen érheti el.) A beszélgetőpartnerek sarokba szorultak az akkori norvég civil alapot támadó intézkedések témájának egyetlen vetületében, mert hogy be kellett ismerniük, hogy veszélyeztetve van a határon kívüli magyar tevékenységük. Higgye el nekünk kedves Csókay doktor, a hazai civil szervezetek, melyek külföldre szakadt magyarokat támogatnak, meg vannak rémülve, hogy mikor minősítik támogatottaikat ügynöknek, és mikor nevezik azokat a pénzeket politikailag bújtatottnak és revíziós szándékúnak, és teszik lehetetlenné a kulturális tevékenységüket. Csak mert a románok, a szlovákok a szerbek stb. átveszik a magyarországi retorikát, majd aztán a jogszabályokat.

Épp nekünk magyaroknak volna a leginkább érdekünk, hogy civilizáltan viselkedjünk, példát mutassunk, ehelyett épp a mi kormányunk vágja a saját nemzete alatt a fát az idegengyűlölettel, nem gondolva arra, hogy mi tudjuk megvédeni a legkevésbé honfitársainkat, ha őket identitásuk miatt kollektív bántalom éri. A magyarok a legnagyobb kisebbség Európában, és „IDEGENEK” a szomszédos országokban, idegenek mindenütt, ahol munkát vállaltak, Berlintől Londonig. Épp a mi érdekünk, hogy nyitottak legyenek a társadalmak, hogy a közigazgatási határok ne vágják el a magyarokat a magyaroktól. (Ahogy most a Brexit elvágja majd Észak-Írországot Írországtól. Ezt se gondolták végig előre.)

Azoknak, akiknek nincs nemzeti identitásuk, vagy nincs hozzátartozójuk külföldön, azoknak ez a kérdés mindegy, de Önnek Csókay doktor, akinek vannak nemzeti érzései, rá kéne ébrednie, hogy melyek a logikai összefüggések.

Hadd szóljunk még pár szót a néhány évvel ezelőtti orosz rendelkezésekről, melyekről Ön semmit sem tud, és ez egyáltalán nem megbocsátható, mert hozzászólt értelmiségiként a civil témához, és bedobta ebbe agysebészi presztízsét, miközben attól még, hogy valaki nagyszerűen operál és ért az orvosláshoz, nem biztos, hogy ismeri az orosz jogalkotást. Márpedig itt nem operálni kell tudni, hanem a társadalmi folyamatokat kell ismerni. Mi pedig mivel benne vagyunk ezekben a folyamatokban érdekeltek vagyunk abban, hogy megértsük, még ha soha nem is kapott egyesületünk egyetlen fillért sem a Soros alapítványtól, de semmilyen más külföldi alapítványtól sem. (Noha éppenséggel ez nem erényünk, mint inkább hibánk.)

Tehát, miután megszületett az orosz jogszabály a civilekkel szemben – mely pontosan ugyan az volt, mint most a magyar -, ez után az következett, hogy a külföldi pénzt kapó szervezetek (pl. azok a civilek, akik az Eu-tól kaptak támogatást – tényleg botrányos lehet Putyin számára az ilyen!) különböző adminisztratív vegzálásokat kaptak a nyakukba. Egy másik lehetőségük volt, hogy megtagadják, hogy bevallják, hogy külföldről kapnak támogatást, és az ez irányú kötelezettségüket alkotmányellenesnek nevezve a bíróságtól kértek segítséget. Sok orosz szervezetnek a bíróság adott igazat. Ők jártak jobban. Akik követték a törvényi előírásokat, azok közül sokan lehúzták a rolót a bürokratikus ellehetetlenítés miatt.

A parlamenti ellenzék azt állítja, hogy a Fidesz Putyin kottájából játszik. Ha így van, a következő lépés a megbélyegzett civil szervezetek megkapják a selyemzsinórt, mely részleges auditot kell csinálniuk, állandó NAV átvilágítást kapnak, melybe előbb-utóbb csak beleunnak. A folyamatos stressz alatt tartás demokratikus, mert előre megmondják, hogy mely kategóriába tartozó szervezeteknek kell plusz elvárásoknak és átvilágításoknak megfelelni, csak éppen elveszi az élettől is a kedvét a jótékonykodni akaró civileknek. De a kategóriába sorolás után nemzetárulással is lehet vádolni mindegyiket, ha éppen az erdogáni modell felé akarunk tovább „fejlődni”. (Ami az iszlám államoknál a blaszfémia, az nálunk a hazaárulás. Akinek sikerül rásütni a másikra, az lesz a győztes. Kemény belpolitikai harcok előtt áll az ország. )

gyarmat2

Egy viccpárt felvonulásán valaki azt a táblát mutatta fel, melyben Putyin azt mondja, „köszönjük az adatokat”. Ugyanez a társaság az orosz barátú kormány által fizetett Békemenetet gúnyolja, és ironikusan oroszosítást követel. Hogy jutottunk idáig, hogy az oroszok a jók a kormányzati elitünk szemében, és a Nyugat a rossz? Hiszen tudjuk, hogy az oroszok kisebbségi elitje mindig feláldozta és kifosztotta saját területén élőket, akik tőlük aztán beszélhettek oroszul is? Legutoljára épp szovjet embert akartak gyártani alattvalóikból.

A kérdés az Ön és a mi számunkra is az kedves doktor, hogy Brüsszel vagy Moszkva? A Nyugat vagy Ázsia? A római kereszténység vagy Bizánc?

Szívélyes Üdvözlettel:

Élni Veresegyházon Egyesület

u.i.: Ezt a levelet Önnek akkor írjuk, mikor az ország tele van plakátolva, és az összes kormányhoz közeli internetes médiafelületről – így az Ön által megjelent felületen is – épp azt olvasni, hogy állítsuk meg Brüsszelt. Amint láthatja mi illusztrációnak raktuk fel a Brüsszel megállítást, és nem azért, mert reklámbevételünk van belőle. Nem ajánlatként mutatjuk, hanem elrettentésként. E plakátokat közcélúnak állítják be – ahogy a migrációellenes plakátsorozatot is -, pedig történetesen a közösség vagyonához hozzáférő politikai csoport propagandaanyaga. Ha még a társadalom 80%-os orosz ellenességét lovagolná meg, és „Az állítsuk meg Moszkvát!” feliratot tartalmazná, az se volna jogilag közcélú. Miközben a mi egyesületünknek semmi pénze nincs a drogellenes kampányra vagy a tiszta levegő kampányra, pedig látjuk, hogy a településünket most éri ilyen kihívás, egy másik csoport a mi pénzünkből telerakja az országot a maga Nyugat-ellenességével, melynek meggyőződésünk szerint semmi értelme sincs, és semmi hasznot nem hoz.