Veresegyház elkezdett gondolkodni 2016-2020

A korábbi IVS-t meg kell most újítani. Íme az anyag. http://www.veresegyhaz.hu/letoltes/201609/IVS_munkaanyag.pdf Jó volna azt is összeszedni, akkor milyen célok fogalmazódtak meg, és mi valósult meg belőle, mennyire vették komolyan, mennyire törekedtek, hogy legalább abba az irányba menjenek. Máskülönben az egész csak fölösleges papírmunka. Ezt a kérdést kéne először megválaszolni, tisztázni.

Sejtésünk az, hogy bár megfogalmazódott, hogy feléljük a természeti környezetünk, ha tovább növekszik a település, és hogy az önkormányzat lelassítja a folyamatot, valójában nem ezt tette. Komoly pénzmozgás és a helyi gazdaság politikai mozgásban tartására növekedési kényszert eredményezett. Ez a politika felszámolja azokat a környezeti vonzó adottságokat, amiért érdemes itt élni.

Most ugyanezt megint megfogalmazta az IVS.

Végül nézegettük azt az ellentmondást is, hogy egyaránt javasolja és dícséri ez az ÍVS az iparterületek elosztását, és javasolja pl. a Csonkás-fürdő projektet. Hogy ez utóbbi mi, azt nem írja meg, de hogy egy területen, egymás szomszédságában a kettő kizárja egymást, azt nem nehéz kitalálni.