A „Kósa villa” volt a macifarmon a villámcsapás áldozata

Utoljára Kósa József lakott itt, sőt tulajdonképpen az önkormányzat hosszú vajúdások után neki építette ezt a házat, és használati jogot adott neki. De Kósának sohasem tetszett ahogy a macik körül a dolgok történtek, az állatkert gondolatától is irtózott. Egy medvemenhely nem állatkert. Oda lehet ajándékot vinni, de nem szednek belépőt. Az lehet büdös, mert az állatokat egy kis döghússzag nem zavar, de egy állatkert nem engedheti meg magának ezt. Az is idegesítette, hogy elkezdett minden az üzletről szólni. (Macilift, vendéglő, kisvonat.)

Az egyesületünk itt Pásztor Bélával értett egyet, tulajdonképpen csak egy dolog kivételével. Azóta sem értjük, hogy a veresegyházi lakcímkártyával rendelkezőknek miért kell belépőt fizetniük. Sokkal jobban járnának a macik és tulajdonképpen a vállalkozás is, ha ez nem így volna. Amíg menhely volt, addig rendszeresen vittünk almát meg mézet, de személyenként egy 4 vagy 5 fős helyi család nem fog 2000Ft-ot fizetni, hogy megnézze amit már több tucatszor látott. Ezzel aztán le is szoktattak minket az alma hordásról. Ezt ugyan csak a macik bánják, de nem visszük ki a vendégeinket sem, mert hogy néz az ki, hogy mi kint várunk, míg ők bemennek. Igy viszont potenciális vendégektől is eleshet a macifarm, meg a vendéglő.

De térjünk vissza a villámcsapásra. Ez pont akkor érkezett, és égette le a tetőszerkezetet, amikor Kósa kiállítása megnyílt Kispesten. (Ld. a beszámolót erről itt.) Ott elkezdődött valami, itt az istenek meg bosszút álltak. Már ha a villám tényleg istennyila.

kosavilla2