Elmü vezetékek a föld alá – Hol? Mikor? Miért?

Olvashatjuk a választ. (A kérdéseket pedig itt.)

A történet úgy kezdődött, hogy tájékoztatták a lakosokat vastag térképekkel mérnöki rajzokkal a villanyoszlopok bontásról és arról, hogy a vezetékek a föld alá kerülnek. (Hogy hová, az nem volt a térképen feltüntetve, tehát épp a lényeg hiányzott. Hogy a lakosok telkében a házukig hogy képzelik szintén nincs infó. A tervezés költségét a kiválasztott beruházót ne firtassuk.)

Aláíratják a lakosokkal, hogy hozzájárulnak a kábelcserékkel járó kellemetlenségekhez. Rákérdezünk, hogy mik is konkrétan ezek,  de erről nem tud senki semmit mondani. Ezért a polgármester válaszol, ő írja meg, hogy nem tudják még. De ha már ő válaszol nem is kell csalódnunk, mert jön egy a dzsolidzsóker indoklás: “a termálfürdő miatt” kell a projekt. Arra a termálra, mely pénztelenség miatt nincs és jó darabig nem is lesz. – Furcsa indok.

Reméljük, hogy a tó körüli terület rendezésének első akciójáról van szó, reméljük, hogy a kivitelezés munkálatai és ára megfelelő, reméljük, hogy valóban fontos a városvezetésnek az itt élő fák biztonsága, és megfelelő szakember tanácsát kérik ki, akik jól tudják meghatározni a kívánatos távolságokat.  Reméljük ezeknek a kérdéseknek a testület tagjai utána járnak, és megteszik azokat az ellenőrzéseket amiket a lakosok elvárnak tőlük, és amire felesküdtek.

Foglaljuk össze: 1. egyszerű kérdésre nincs konkrét válasz. 2. van hagymázas fürdő emlegetés.