Mi szabadok vagyunk!

Fontos visszajelzéseket kapunk a facebookon, például olyat, hogy többen állnának mögénk, ha nem volnánk radikálisok. De miben radikális az ÉVE? És mi a véleményünk a mögénk állók kívánatos számáról?

2010 óta szembesülünk azzal, hogy nem mi játszunk stratégiai játékokat, nem mi mérlegelünk, hanem mások teszik ezt körülöttünk, s kb. ugyan úgy nem érnek el semmit, mint mi. (Ld. jóformán az egész testület Pásztor Béla kezéből eszik  az egy Jobbikos kivételével.) 2010 volt az első és utolsó év, hogy az ÉVE be akart juttatni képviselőt a testületbe. Azóta halljuk néhány képviselőtől, hogy ameddig Pásztor van, addig nem érdemes dolgozni, mert úgy sem lehet elérni semmit. Az ÉVÉ-nek semmi keresnivalója egy olyan testületben, ahol nem lehet érdemben elérni semmit, szerintünk nem is tisztességes így beülni a városi képviselői székbe. Menjenek azok, akik hisznek abban, hogy érdemes ott lenni.

Az ÉVE abban radikális, hogy igyekszik kideríteni és elmondani az igazságot arról, amit megtud a várossal kapcsolatban. Épp ezért a legnagyobb baj ami minket érhet, ha véletlen valami olyasmit állítunk, ami nem igaz. Akkor ugyanis ránk mondhatnák, hogy politizálunk. Nem törekszünk politikai hatalomra, és nem érdekel minket az sem, hogy ki van hatalmon. Ha történetesen lenne egy tisztességes és felelősségteljes testület, teljesen mindegy volna, hogy Pásztor Béla-e a főnök, mert a polgármester rákényszerülne, hogy engedelmeskedjen a többségnek.

Mivel nem politikai hatalomra törekszünk, ezért nem lényeges, hogy mennyien állnak mögöttünk. Nem mondjuk, hogy teljesen mindegy, mert az arrogancia volna. Nagyon fontos a számunkra, hogy értékeljék a munkánk, még fontosabb, hogy ezt el is merjék mondani, de a stílusunk pusztán azért, mert egy „kulturáltabbal” több hívet tudnánk szerezni, nem kívánjuk megváltoztatni. Köszönjük szépen Pásztor Béla politikai kulturáltságát, nekünk épp ez az amiből elegünk lett. Túl sok hazudozás társult mellé.

A hatalmon levők felelőssége sem terhel minket. Nem pályázunk sem állami pénzekre, sem külföldire, sem a városéra. Annyi pénzünk mindig volt amennyi a működésünkhöz kellett. Nem vagyunk kiszolgáltatva senkinek, nem kell igazodnunk sehová. Mi szabadok vagyunk.