Moldvay Miklós hamis tényeket terjeszt

Moldvay Miklós hamis tényeket terjeszt rólam a Veresegyháziak Veresegyházért facebook csoportban, több mint 3000 ember előtt. Két dolgot tehet, vagy bizonyítja, vagy elnézést kér, más tisztességes út szerintem nem létezik.

Moldvay Miklós

  1. december 13. 20:39

Először az alaptalan vádaskodásuk pénzügyeit kellene átláthatóvá tenni, mert mindenki tudja, hogy azt a kampányt nem saját zsebből csinálta néhány ember…. más szemében a szálkát, a sajátban a gerendát sem veszi észre…. ismerős ez a hozzáállás…. most pedig az a célja, hogy ezt a csoportot is a gusztustalan játékaihoz használja fel, hiszen a saját oldalát csak páran olvassák…

 

Moldvay Miklós
  1. december 13. 20:35

Évek óta csak folyamatosan hazudozik…..(mármint Zsolt Péter – megj. Zs.P.) a BD projektből egyetlen épület alapja készült el, mely a Kisrét utcától 30 méterre található ma is…. senki nem akart a Garabonciás utca közelébe menni, hiszen ott nem is lett volna lehetőség ipari szintű közüzemi csatlakozásokra

Egyik bejegyzésében azt állítja, hogy nem a Garabonciás utca mellé tervezték a BD-t. Téved, (Nem értem, ha ennyire tájékozatlan miért nem kérdezi meg Szabó Edinát, e Veresegyháziak Veresegyházért facebook csoport alapítóját, ahol maga is ír. Szabó Edina akkor képviselőként nyomon követte az eseményeket. Vagy miért nem kérdezi meg Pásztor Bélát, Veresegyház polgármesterét, aki bizonyára szívesen felvilágosítja, hiszen ezt megteszi mással is, és olyan valakinek, aki annyi jót ír róla, mint Moldvay, bizonnyal elmondaná a tényeket.)

A Garabonciás utca mellett azért van most egy sittvonulat, mert Marik doktor – aki azóta is képviselő – azt javasolta Pásztornak, hogy ha már annyira közel akarja hozni a lakókhoz, legalább legyen valami, ami takarja a gyárat. Marik arról természetesen nem tehet, hogy Pásztor később ezt az ötletet úgy realizálta, hogy illegálisan Pestről hozott sittet engedélyeztetett lerakni. (Mellesleg törvénytelenül, mellesleg később beismerve ezt, mellesleg a Veres Transz is Pásztor engedélyeztetésére hivatkozott, mellesleg a hatóság több körben vizsgálta az illegális lerakásokat.)

Második bekezdésében azt állítja, hogy pénzelték a BD-vel szembeni ellenállásunkat. Ezzel szemben a tény az, hogy semmilyen anyagi segítséget nem kapott az alakuló egyesületünk. Ha kapott volna normális közvélemény-kutatást tudok készíttetni. Ehelyett önkéntesek végezték, és mivel a reprezentativitáshoz profik kellettek volna, erről le kellett mondanom. Nem életszerű, hogy szociológusként, ha van pénzem, miért nem végeztetek olyan kutatást, amiből biztos információkat tudtunk volna szerezni mondjuk a várható népszavazásról. (A publikált eredményeinknél közöltem a pénztelenség miatti kutatási problémáinkat.)

Az ügyfélbejelentkező magánemberekre – mert egyesület még nem voltunk, és csak magánemberekként léphettünk fel – a környezetvédelmi hatóság miután a BD elment 100 e Ft büntetést akart kiszabni, mondván, hogy ennyi a feljelentés illetéke, amit nem fizettünk meg. Ha valaki pénzelt volna, ezt lazán kifizettük volna, ehelyett kétségbeestünk, majd felháborodott levelet írtunk a hatóságnak, mert mi nem feljelentők voltunk, hanem ügyfelek.

kepek_tuntetesA kép azt ábrázolja, hogy minden pénz nélkül is működött a kampány.

Ha pénzünk lett volna számos akciót tudtunk volna szervezni, s hogy amit szerveztünk arra miként jött össze a forrás – pl. gulyásparti -, azt bármikor tanúsítják azok, akik azt szervezték. Mellesleg úgy történt, hogy nyomtatott pólókat vásárolhattak a szimpatizánsok, és ebből remélték a kaját készítők, hogy visszajön valami. De amennyire én tudom elég sok ÉVE póló meg is maradt, úgy hogy alighanem ez is ráfizetéses volt. Moldvay Miklósnak bármikor tanúsítják az illetők – nevüket magánlevélben elküldöm, ha kéri -, hogy külső pénzt nem kaptak. Minden önkéntes alapon ment.

Azt el tudom fogadni, hogy másként gondolkodik Moldvay egy gyár létesítésének szükségességéről, mint itt jó sokan, de hogy hazudozással vádoljon, meg azt állítsa pénzeltek minket, ezt kikérem magamnak. Ráadásul egy 3000 fős közösség előtt teszi. Nyilván jogom van hozzá, hogy ugyanezen a felületen megvédjem magam, és bocsánat kérésre szólítsam fel. (Remélem ezúttal nem kerülnek a beírásaim törlésre.)

Ami az én tisztességemet illeti. Ha valakitől pénzt, vagy bármilyen más előnyt remélhettem volna, az csak a BD volt. A BD vezérkarával egy találkozásom volt, ők a reptéren szerettek volna velem beszélgetni, én ragaszkodtam ahhoz, hogy ez Veresegyházon történjék, és több tanú is legyen. (Feleségem figyelmeztetett végig, hogy minden szituációban legyen mellettem tanú. ) A BD szeretett volna meghívni Grenoble-ba, a francia gyárukba, mi az ÉVÉ-ben felszólítottuk a testületet is, hogy ők se menjenek. Tatár Sándor, az egyetlen környezetvédelmi szakember, aki akkor a testület tagja volt szintén azt kérte a testülettől, hogy ne utazzanak, mert egy néhány perces gyárlátogatás nem szakmai út, hanem korrumpálás. Érdekes, hogy ezek után Pásztor Béla őt támadta tisztességtelenséggel, aki még a gyárat megnézni sem volt hajlandó, tehát bizonyára nem is tudhatja akkor, hogy mennyire vigyáznak a kibocsátásokra. Tatár szerint viszont nem vagyunk mérő műszerek, a szakmai kérdések nem szocialista gyárlátogatások alapján dőlnek el.

Moldvay Milós, ugye Ön sem csak pénzért tesz vagy nem tesz valamit? Ha így van miből gondolja, hogy az ÉVÉ-ben nincsenek, nem voltak tisztességesek az emberek?

Még egyszer elmondom önnek a titkot. Nekünk, Dávidoknak Góliáttal szemben eltérő harcmodorunk volt, hogy legyőzhessük, ez igaz, de a tisztességtelenségre azonnal ráfaragtunk volna, mert azt rögtön leleplezik. A hatalommal való visszaéléshez először is hatalom kell, ami nekünk nem volt. Tisztességünk és kitartásunk viszont igen. Önnek is ezt kívánom, ezért szólítom fel a velem szembeni elnézés kérésre. Meggondolatlanul rágalmazott engem is, és barátaimat is.