Közvilágításért küzdők – Dunaújváros

A településen rosszabbul sikerült a ledes közvilágításra való áttérés, mint remélték. Ezt kívánta politikai tőkévé kovácsolni Dunaújváros baloldala, ami voltaképp nem ördögtől való. A problémák felkarolása lehet civil, de lehet pártfeladat is. Mert máskülönben miért is tartanánk a civileket, és főként a pártokat?

Tüntetést szerveztek. Nem szervezetileg, de csatlakozott a Jobbik is, és épp ezáltal vált a dolog üggyé. Igaz, a történet boldog vége még késik, mert bár az akció kiváltott némi facebbok-os aktivitást, de a tüntetésre kevesen mentek el.

Mi mégis úgy gondoljuk, valamit kitaláltak a dunaújvárosiak, éspedig az összefogást, ami nagyon hiányzik a veresegyháziakból, vár talán kevésbé a politika az ami alapján erre felé megmozdulnak. Nálunk a világítás helyzete épp úgy romlott, mint ott. A facebook aktivitás itt is megjelent, tovább azonban nem jutottunk.

Az út két lépésből áll. Egyrészt jó volna megtanulni, hogy milyen az a lámpa, amelyik nem fényszennyező, azaz vigyáznak arra, hogy ne az eget világítsa, és milyen az, amelyik mégis megfelel annak a célnak, hogy a közterületen lehessen látni. Talán ez több lámpatestet igényel, mint a hagyományos, és akkor már nem is annyival olcsóbb. És mégis érdemes ezen elkezdeni dolgozni, és gondolkodni. Feltéve, ha ezt is ki akarjuk találni. Érdemes volna.

Olvasnivaló: http://castellum.do/2015/12/06/kozvilagitas-tuntetes-lesz-a-balul-elsult-korszerusites-ellen-kedden