Pásztor Béla szerint új rendőrkapitányság csak 3 év múlva legyen

A statisztika szerint Veresegyház a legfertőzöttebb. Kéne tehát egy erősebb rendőrkapitányság. Veresegyház regionális központi szerepe indokolttá tenné, hogy a fő erőforrása a rendvédelemnek ne Aszódon, hanem itt legyen. A vezetői szerepre vágyás indokolna egy új erősebb rendőrkapitányságot. S végül, Tasnádi László rendészeti államtitkár javaslata is az, hogy ne Aszódon, hanem Veresegyházon létesüljön új rendőrkapitányság.

Tasnádi László előkészítette a fejlesztést, amihez a minisztérium már csak Veresegyház város befogadói nyilatkozatát várta. Minden bizonnyal józan ésszel fel nem foghatják, hogy ezt miért nem kapják meg. Miért lép a lakosság érdekeivel ellentéteset a testület? Más közösség kezét-lábát törné, hogy legyen aki vigyáz náluk a rendre.  Mi meg visszautasítjuk. A 3 év múlva legyen magyarul annyit jelent, hogy NE LEGYEN.

Az ÉVÉ-ben három lehetséges magyarázat merült fel.

1. Annyira rossz állapotban van az önkormányzat anyagilag, hogy képtelen helyet találni.

2. Az ötletet nem Pásztor Béla terjesztette elő, és hiúságból gáncsolja.

3. Egy új nagyobb létszámú rendőrségi központ már kicsúszna Pásztor Béla befolyásából.

Mindhárom magyarázat hihetetlen. Lehet, Önök tudnak egy negyediket, az igazi okot. De azért hadd érveljünk ezek mellett, mert bizony nekünk több ötletünk nincs.

ad 1. Ugyanezen testületi ülésen 100 millió Ft hitelfelvétel elindulását szavazták meg, természetesen a Travill-tól, vagyis nem egy országosan ismert banktól.

ad 2. Nem az első eset volna, hogy a polgármester politikai ellenfeleit úgy próbálja meg elintézni, hogy jó javaslataikat vagy lenyúlja, vagy háttérbe szorítja. (Bárcsak most is inkább a dolgok élére állást választotta volna.)

ad 3. Amikor az ÉVE egyik tiltakozó ügyében a Művelődési Házba városi eseményt szervezett, akkor mikor autóval hazaindultunk minden felé rendőrök igazoltattak minket. Természetesen senki nem követett el szabálysértést, és semmilyen bántódás nem ért minket, mégis értettük az üzenetet. A helyi rendőrség tevékenységére komoly befolyása van Pásztor Bélának.

Forrás testületi jegyzőköny: https://drive.google.com/file/d/0B5na0KJWbm7KV1l5VUY4N1JYb2s/view?pli=1

(Egy nagyon gyanús mondat a jegyzőkönyvből. Pásztor Béla: „Veresegyház nem teheti meg, hogy csak beszél. Meg kell ismerni a kapitányság munkáját.”)