Rekultiválják a hulladéktestet

Magyarul megpróbálják rendbehozni azt a gazemberséget, amit a korábbiakban valakik – ismeretlen tettesek – elkövettek. Bár nem tudjuk miért volna ezt olyan nehéz kideríteni, hiszen engedélyek birtokában tették.

A történet lényege, hogy volt egy szeméttelep Veresegyház 0181 sz. ingatlanon, a hajdani agyagbányában, amit sajnálatos módon túl töltöttek. (Bővebben ld. korábbi írásunk itt.) Ki tudja talán a vezetők tudta nélkül is hordtak ide mindenfélét, de mégvalószínűbb, hogy a polgármester személyesen megengedte, aztán cserébe kér valamit nem magának, ezt nem állítjuk, hanem a közösségnek.

Akár vezetők tudtával, akár anélkül, mindkét esetben illegális volt  a lerakás. Bizonyos mennyiségi szabályokat nem véletlenül határoznak meg a szakhatóságok. Már rég megtelt tehát a hulladéklerakó, de még évtizedekig pakoltak rá.

Előbb-utóbb rendbe kell tenni a dolgokat, és erre most nyílt mód. De hogy nem lehet „rekultiválni a hulladéktestet”, mert nem annyi, amennyinek számították, az csak most derült ki. A csontváz kidőlt, pontosabban ott is szemetet találtak – írja nekünk Erdőkertes polgármestere Pásztor László – ahol nem is számítottak rá.

Így hagyja apa a fiára a maga bűneit.

Technikailag a rekultiváció úgy oldható meg, hogy meg kell nagyobbítani a hivatalos hulladéklerakó méretét. Valószínűleg nem kicsit. De aztán befedik, füvesítik az egészet.

A projekt Eu-s és állami pénzből megy, vagyis Veresegyház szemetét megint mások rakják helyre. Köszönjük.

Kép: illusztráció, Galgamácsa és Aszód rekultivált telepe