Pásztor Béla tudja mitől lesz befogadó egy közösség

Veresegyház migránsai az ide költözők. Mi. Kétszer annyian vagyunk már, mint az őslakosok. Jó, nem más civilizációból érkeztünk, de mégis csak egy más kultúrából, s ugye az arányok… Pásztor Béla hogy érte el, hogy befogadóvá váljon az őslakosság a bevándorlókkal?

Egyrészt kommunikációval, azt magyarázta, ez etikailag így helyes, meg erről szól a fejlődés. Ki az aki bevállalta volna, hogy ő erkölcstelen, vagy hogy maradi?  Másrészt egy őslakosok közt is szűkebb réteget közvetlenül is érdekeltté tett. De nem akárhogy. Egy része a növekedés miatt közvetlenül is érdekeltté vált (pl. kiskereskedők), másrészt viszont azonban többeket be lehetett vonni az ingatlan értékesítési játékba.

Kialakult aztán egy látens közvélemény, egy kettős beszéd. Nyilvánosan örülni kellett a bevándorlóknak, egymás közt lehetett méltatlankodni, felhíni a figyelmet arra a rombolásra, amit végül is ez a „fejlődés” okozott.

Ehhez képest az Eu arányaiban alig kimutatható népvándorlástól összeroppan már, ami tényleg inkább őt minősíti.

Forrás: http://hvg.hu/velemeny/20150907_Europa_elbukott#utm_source=hvg_top&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2015.09.09&utm_content=top1&type-id=HvgTopHvg&user-id={@%28@%29sid}