Papp Gábor ügyvéd

Miközben valaki hivatását végzi, egy ilyen kis országban, mint a miénk előbb állhat össze egy sereg minden a fejében. Izgalmas, de egyúttal mégsem irigyeljük. Már az is rémisztő, amit mi látunk.

A Quaestor – kinek vezetőjét, Tarsoly Csabát Papp védi – elég meghatározó szerepet játszott Veresegyházon. E város vezetője maga mondja, hogy a „pénzzel játszani kell”. Hát a Quaestor e tekintetben ma már biztosan állítható, nem volt szívbajos a játékban. Veresegyház és a Questor közti „játékokat” elő kéne bányászni.

A napokban előkerült Rocskai könyvvizsgáló neve is (itt írtunk erről), aki a Pénzmentő Kft-je kapcsán szintén a pénzmentés hivatását választotta, de mivel az általa vizsgált cégek törvénytelensége ma már bizonyított, az ő személye körül is megjelent a kétely, hogy lehetett annyi mindent elnézni.

Papp Gábor védte már Veresegyház polgármesterét, méghozzá nem is kis ügyben, egy másik történetben. (Ld. itt.) Ezt a tárgyalássorozatot honlapunkon végigkísértük, és felejthetetlen számunkra ahogy az ügyészséget politikai megrendelés elvégzésével vádolta, az ügyész bár ezt visszautasította, a dolognak semmi következménye nem lett. Megdöbbentő, hogy bizonyítékok felmutatása nélkül valaki ilyen rágalmakat megfogalmazhasson, ráadásul egy bíróság előtt. (Szavait pontosan idézzük itt.)

Papp Gábor tehát nem igen tiszteli a bíróságot, és az ügyészséget sem, ezt bizton kijelenthetjük a bírósági szereplése alapján, ráadásul ez csak egy vélemény a részünkről, és nem tényállítás, mint az övé volt.

Mi változatlanul állítjuk, hogy Pásztor Béla abban a perben civilek haragját vívta ki, és egészen abszurd kötbér szerződéseket kötött, és azzal védekezett, hogy megromlott később a kapcsolata a szerződő féllel, és korábban nem gondolta volna, hogy érvényesíteni fogja a kötbért.  (Ezt védekezésként ma is viccnek gondoljuk.)

Pásztor Béla ezt nevezi bátorságnak, és harcba induló eltökéltségnek, s mint a legutóbbi közmeghallgatáson megtudtuk ezt csinálja mindig. (Mit is? – Más pénzén, nem a sajátján irreális kötbérszerződéseket köt.) Nem lepődnénk meg azon, ha a Questorral kapcsolatban is kiderülnének városra előnytelen szerződések és kapcsolatok, mert az ilyen pénzügykezelés voltaképp ráfizetéses kell legyen.

Papp Gábor ügyvéd ilyen felelőtlen pénzkezelési manővereket láthat, és jóval mélyebben, mint mi. El kell azért azon is gondolkodni, hogy az ilyen szereplők sikeres kimentése az igazságszolgáltatás alól voltaképp az ország tönkretételéhez vezethet. No, de erről épp nem neki kell elgondolkodnia, mert az ő szakmája megáll a védő szerepnél.

Nekünk viszont egyszerű állampolgároknak annál inkább el kéne!